Cumhurbaşkanı Erdoğan zirve için Türkmenistan'a gidiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkmenistan’a gideceği açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye – Azerbaycan – Türkmenistan Devlet Başkanları 1. Zirvesi’ne katılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son dönemlerde sıklaşan yurt dışı ziyaretlerine bir yenisi daha ekleniyor. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından bir açıklama yapılarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkmenistan’a ziyarette bulunarak ilk defa yapılacak olan zirveye katılacağı bildirildi.

TÜRKMENİSTAN'DA ZİRVE YAPILACAK

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın kamuoyuna yaptığı duyuruya göre Cumhurbaşkanı Erdoğan 13-14 Aralık tarihlerinde Türkmenistan’ı ziyaret edecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu ziyarette Türkiye – Azerbaycan – Türkmenistan Devlet Başkanları 1. Zirvesi’ne katılacak. Bu üç ülke arasındaki ilişkiler zirvede masaya yatırılacak ve kurulacak olan iş birlikleri ile alakalı fikir alışverişi yapılacak.

3 DEVLET BAŞKANI BULUŞACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlhan Aliyev’e Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov tarafından davet gönderilmişti. 14 Aralık Çarşamba günü Avaza’da bu üç devlet başkanı bir araya gelecek. Bu görüşmede ticaret, enerji, ulaştırma başta olmak üzere ilişkilerin geliştirilmesi masaya yatırılacak. Bundan sonra atılacak olan adımlar hakkında yeni kararların alınması beklenen zirvede çeşitli anlaşmaların da imzalanacağı belirtildi.

FUAT OKTAY VEKALET EDECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ikili görüşmeler de yapacağı zirveden önemli kararların çıkması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın her yurt dışı ziyaretinde onun yerine vekalet eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay yine Cumhurbaşkanı Erdoğan’a vekalet edecek.

Hem Türkmenistan hem de Azerbaycan ile Türkiye’nin çok önemli ticari ilişkileri bulunuyor. Türkmenistan Türk müteahhitlerin en çok yurt dışı işi aldıkları ülkeler listesinde ikinci sırada yer alıyor. Azerbaycan ile de ticari ilişkiler son yıllarda önemli oranda geliştirildi. Özellikle Azerbaycan ile doğalgaz iş birliği kurulmasına yönelik projeler üzerinde çalışılıyor. Tüm bu ilişkilerin geliştirilmesi için yapılacak zirveden hayati kararların çıkmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Gündem Haberleri