Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yakın isim seçim için öne çıkan iki tarihi açıkladı!

Türkiye’de seçim tarihi tartışmaları yaşanmaya başlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’In seçimlerin öne çekilebileceğine dair işaret verince iki tarih ön plana çıktı.

Türkiye’de normal koşullarda Haziran ayında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine dair tartışmalar alevlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın erken seçim için olumlu bir tavır sergilemesi üzerine hükümete yakın gazetecilerden olan Abdülkadir Selvi bugünkü yazısında çok önemli bilgileri kamuoyuna aktardı.

SEÇİM İÇİN ÖNE ÇIKAN İKİ TARİH!

AK Parti Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz’un seçim ile alakalı açıklamasını köşesine taşıyan Abdülkadir Selvi, AK Parti MYK toplantısında seçim tarihinin gündeme geldiğini, muhtemel tarihlerle alakalı olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunum yapıldığını, ancak herhangi bir karar verilmediğini yazdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim tarihine dair bir talimat vermediğini belirten Abdülkadir Selvi bu konuda öne çıkan iki tarih olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan için tarihin seçimler için öne çıktığını belirten Abdülkadir Selvi, “Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim konusunda şu kararı aldık diye bir açıklama yapmadı. Belli ki bu durum henüz değerlendirme aşamasında ve alınan bir karar yok. Ayrıca Cumhurbaşkanı seçim tarihinin öne alınması ifadesini kullandı. Demek ki erken seçim şeklinde bir durum yok. Bu da mayıs ayının işaret edildiği şeklinde yorumlanabilir. Mayıs ayı için seçim kararı alınırsa 14 Mayıs tarihi öne çıkıyor. Bu tarih için seçim kararı alınmazsa seçimler zamanında yapılacak diyebiliriz. O zaman da Türkiye 18 Haziran’da seçime gider.” dedi.

Erken seçim tartışmalarında muhalefet partileri de şartlı evet ortaya koyuyorlar. Muhalefet Nisan ayından önce yapılacak erken seçime varız düşüncesini ortaya koyuyor. Muhalefetin desteği alınmadan da şu andaki sistemde tek seçenek haricinde seçim kararı alınamıyor. O da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın TBMM’yi feshetmesi ile mümkün olabiliyor. Bu durumda kendisinin de görevini sonlandırmış oluyor. Böyle bir karar alınmasına da fazla ihtimal verilmiyor.

Gündem Haberleri