Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Açıkladı! Haftasonu Sokağa Çıkma Yasağı Geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısının ardından salgına dair açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısının ardından salgına dair açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında haftasonu sokağa çıkma yasağı, 65 yaş üzerine sokağa çıkma yasağı, restorant, kafeler, halı saha ve diğer tedbirleri açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı, Beştepe'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısında alınan kararlara açıklamalarda bulundu.



CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN EKONOMİ AÇIKLAMASI



Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının bir bölümünde ekonomi gündemine dair açıklamalarda bulundu. Maliye Bakanlığı görevinden Berat Albayrak'ın istifası ile Merkez Bankası Başkanlığı görev değişikliklerine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı.



"Bilindiği gibi geçen hafta kabinemizdeki Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda görev değişikliğine gittik. Affını isteyen Berat Albayrak'ın bu talebini kabul ederek Lütfi Elvan kardeşimizi görevlendirdik. Kurduğumuz güçlü üretim, ihracat ve istihdam alt yapısı en önemli görev ve ilham kaynağımızdır. Salgın sürecinin değiştirdiği ekonomik mimaride Türkiye için fırsat pencerelerini kullanacağız."



KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GELDİ



Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında ayrıca koronavirüs ile mücadele sürecine değindi. Bu kapsamda artan vaka sayılarına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni tebirleri açıkladı.



"Kabine toplantımızda yapılan istişareler sonucunda yen itedbirleri hayata geçirmeye karar verdik.



Hafta sonları tedarik ve üretim szincirleri aksamayacak şekilde 10.00 ile 20.00 arası sokağa çıkma kısıtlaması, ara tatilinde eğitim yılsonuna kadar eğitim online sürdürülecek. 65 yaş üstü çalışanlar hariç uygulaması 20 yaş altına teşmil edilecek.



Alışveriş yerleri, berberler, restoranlar saat 10.00 ile 20.00 arası açık kalacak. Sinemalar yıl sonuna kadar kapalı kalacak. Restoranlarda sadece paket servisi yapacak. Kıraathanelere bir süre ara verilecek. Tüm spor müsabakaları seyircisiz oynanacak.



Şehirlerimizin ana cadde ve meydanlarındaki sigara içme yasağı sürecek. İl hıfzısıhha kurulları bu uygulamayı genişletebilecek. Tüm bu hususlanrla ilgili ayrıntılar İçişleri Bakanlığımızın genelgesinde yer alacak. Hep birlikte fedakarlık yaparak inşalah bu salgın müsibetinin üstesinden gelerek sağlıklı ve huzurlu şekilde geleceğe bakacağız. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Bu duygularla bir kez daha sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum, kalın sağlıcakla..."



Emlak365.com


Gündem Haberleri