Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Anayasa Değişikliği Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İdari Yargı Günü ve Danıştay’ın 154’üncü Kuruluş Yıl Dönümü nedeniyle Danıştay’da düzenlenen törende anayasa değişikliğine ilişkin açıklamalarda bulundu.

İdari Yargı Günü ve Danıştay’ın 154’üncü Kuruluş Yıl Dönümü nedeniyle Danıştay’da düzenlenen törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Danıştay'ın kuruluş yıl dönümünü tebrik etti ve Danıştay'ın devlet-vatandaş arasındaki ihtilafları hukuk marifetiyle çözülmesinin sağladığını, kritik bir vazife ifa ettiğini belirtti.

Millet adına karar veren yargının şu anki konumuna gelmesi için çok fazla gayret gösterildiğini, yargı alanının siyasetin etki alanına genişletme çabalarının sadece Türkiye'ye değil Amerika'dan Avrupa'ya her yerde aynı çekişmenin yaşandığını söyleyen Erdoğan: “Buradan açıkça ifade ediyorum. Bu ülkede hiçbir savcının, hiçbir hâkimin, hiçbir yargı mensubunun hukukla bağdaşmayan herhangi bir yaklaşımla karşıma gelmesini, taleplerimi hukuk dışında bir süzgeçte değerlendirmesini doğrusu istemem. Ama aynı zamanda yargı mensuplarının bu hukukçu duruşunu herkesin karşısında ve her şartta sergilemesini de beklerim. Darbelere kılıf uyduran, vesayete koltuk değnekliği yapan, gizli-açık hukuk dışı örgütlerin arka bahçesi haline dönüşen, menfaat hesaplarının aleti olan bir yargı, millet adına karar veremez." dedi.

YENİ ANAYASA TEŞEBBÜSÜ
Hukuk devleti ilkesinin demokrasinin olmazsa olmaz şartı olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapılan reformlar ile anayasadan yasalara, idari uygulamalardan sözleşmelere kadar her alanda hukuk devlerinin tahkim edildiğimi, ülkeyi yeni anayasaya kavuşturmak için TBMM'de çok fazla teşebbüste bulunulduğunu fakat muhalefet partilerinin uzlaşmaması nedeniyle anayasa değişikliğinin sekteye uğradığını söyledi.

Geçtiğimiz yıl yeni anayasa için tekrar harekete geçildiğini hatırlatan Erdoğan, muhalefetten de metin beklendiğini fakat bu zamana kadar herhangi bir metin gelmediğini, mevcut anayasayı değiştirme iradelerinin baki olduğunu, imkan olduğu zaman anayasanın mutlaka değiştirileceğini vurguladı.

Emlak365.com

Gündem Haberleri