Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Arap Ülkelerine ve Hristiyanlara Çok Sert Kudüs Tepkisi! Sesiniz Ne Zaman Çıkacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ve İsrail'in skandal Kudüs kararına ilişkin çok sert açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ve İsrail'in skandal Kudüs kararına ilişkin çok sert açıklamalarda bulundu. Başta Suudi Arabistan olmak Arap ülkelerinin sessiz kalmasına tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması haberimizde.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin il başkanları toplantısı kapsamında konuşma yaptı.



Konuşmasında Türkiye gündeminde yer alan konular ve deprem konusuna dair detaylı açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, uluslararası gündemin en önemli konu başlığı olan Kudüs ile ilgili açıklamalarda bulundu.



CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN KUDÜS TEPKİSİ



Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin il başkanları konuşmasının başında Elazığ depremi sonrası atılan adımlara ve hızlı müdahale konusuna değindi. Bu konuda sahada 3 bakanın çalıştığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında ayrıca muhalet kanadından gelen açıklamalara tepki gösterdi.



Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan konuşmasının önemli bir bölümünü ise Kudüs konusuna ayırdı.



SESİNİZ NE ZAMAN ÇIKACAK?



Kudüs konusunda ABD Başkanı Trump ile İsrail Başbakanı Netanyahu tarafından açıklanan projeye çok sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan başta Suudi Arabistan olmak üzere Arap dünyasını eleştirdi. Kudüs konusunda Hristiyanlara da çağrıda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı.



Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Konuşması



"Filistin topraklarında korsan bir şekilde kurdurulan İsrail haksız ve hukuksuz şekilde bugünkü sınırlarına ulaştı. İsrail’in de gözü doymuyor. Son olarak ABD’nin desteğiyle işgal altındaki Filistin topraklarını ilhak anlamına gelen bir planı devreye almaya çalışıyor.



Bu planla işgal edilen Filistin topraklarının ilhakı amaçlanıyor. Görünürde iki devletli çözümü kabul eden ama esasta Filistin’i yok eden bu planı asla tanımıyor ve kabul etmiyoruz. Kudüs kırmızı çizgimizdir.



Başta Suudi Arabistan, sesin çıkmıyor sesin, ne zaman çıkacak? Ya Abu Dabi yönetimi, bir de oraya katılıp alkış tutuyorlar. Yazıklar olsun. Başlarında kipa olanlar da alkış tutuyor, onlar da alkış tutuyor. Hristiyan dünyasının da Kudüs’e sahip çıkması lazım. Bu işin başını çeken Trump, Hristiyan değil mi? Bu olaylar karşısında Hristiyan dünyası herhalde eli kolu bağlı kalmayacak? Kudüs’te Hristiyanların da hakkı var."



Emlak365.com


Gündem Haberleri