Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Atama Kararı Resmi Gazete'de! SPK Başkanlığına Atanan İbrahim Ömer Gönül Kimdir, Nerelidir?

Resmi Gazete’nin son sayısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı önemli bir atama kararı yayınlandı. Buna göre Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı değişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı yeni atama kararnamesi Resmi Gazete’nin 18 Nisan 2022 tarihli sayısında yayınlandı. Bu kararnameye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanlığına yeni bir atama yapıldı. Buna göre SPK Başkanı değişirken Başvanvekili ile üyeliğe de birer atama gerçekleştirildi.

SPK BAŞKANLIĞINA YENİ ATAMA

Resmi Gazete ile duyurulan bilgilere göre Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanlığına İbrahim Ömer Gönül atandı. SPK üyesi olan Mutalip Ünal ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararıyla SPK Başkanvekili olarak görevlendirildi. Ayrıca Yusuf Sünbül de yine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararı ile SPK üyeliğine atandı.

İBRAHİM ÖMER GÖNÜL KİMDİR?

SPK Başkanı olan İbrahim Ömer Gönül’ün kim olduğuna dair araştırmalar yapılmaya başlandı. Elde edilen ilk bilgilere göre geçmiş dönemlerde Milli Savunma Bakanı olarak görev yapan Vecdi Gönül’ün oğlu olan İbrahim Ömer Gönül artık SPK Başkanı olarak görev yapacak.

1973 yılında Ankara’da doğmuştur. Ankara Atatürk Anadolu Lisesi’nde orta öğretimini tamamladıktan sonra Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümü’nde lisans eğitimini tamamlamıştır. Atılım Üniversitesi İşletme Bölümü’nde ise yüksek lisans eğitimini almıştır.

İş hayatına atıldığında ilk çalışma adresi ise Şekerbank olan İbrahim Ömer Gönül, Fon Yönetimi bölümünde para piyasaları uzman yardımcısı ve uzmanı olarak görev yapmıştır. Bankacılık alanında üst düzey görevlerde bulunan İbrahim Ömer Gönül, 2004 yılında Sermaye Piyasası Kurulu’nda çalışmaya başlamıştır. Kurumsal Yatırımcılar Dairesi’nde görev yapan İbrahim Ömer Gönül, personel müdürü ve Daire Başkan Yardımcılığı görevlerinde de bulunmuştur.

2014 yılında ise İbrahim Ömer Gönül, Sermaye Piyasası Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görevlendirilmiştir. O günden sonra bu görevi yerine getiren İbrahim Ömer Gönül, 18 Nisan 2022’de ise Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Sermaye Piyasası Kurulu Başkanlığına getirilmiştir.

Çok iyi derece İngilizce ve orta seviyede Almanca bilen SPK Başkanı İbrahim Ömer Gönül, evli ve iki çocuk babasıdır.

Emlak365.com

Gündem Haberleri