Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan büyükelçi atamaları! 9 ülkeye büyükelçi ataması yapıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı bazı atama kararları Resmi Gazete’de yayınlandı. Bazı ülkelerdeki büyükelçiler merkeze alınırken Cumhurbaşkanı Erdoğan bazı ülkelere de yeni büyükelçiler atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yılın son Atama Kararnamesi Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan yılın son gününde bazı büyükelçiler hakkında atama kararları verdi. Çok sayıda ülkede Türkiye’yi temsil eden büyükelçilerde görev değişiklikleri yapılmış oldu.

BÜYÜKELÇİ ATAMALARI AÇIKLANDI!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararıyla Brezilya Büyükelçisi Yavuz Ateş, Somali Büyükelçisi Mehmet Yılmaz, Vatikan Büyükelçisi Lütfullar Göktaş, Tacikistan Büyükelçisi Emre Zeki Karagöl merkeze alındılar. Yerlerine ise Brezilya Büyükelçisi olarak Halil İbrahim Akça, Somali Büyükelçisi olarak İbrahim Mete Yağlı, Vatikan Büyükelçisi olarak Ufuk Ulutaş, Tacikistan Büyükelçisi olarak Umut Acar atandı.

Büyükelçiler ile alakalı olarak bir ikinci atama kararı daha yayınlandı. Bu karara göre Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Karadağ Büyükelçisi Songül Ozan, Hollanda Büyükelçisi Şaban Dişli, Romanya Büyükelçisi Füsun Aramaz, Fildişi Sahili Büyükelçisi Havva Yonca Gündüz Özçeri, Bangladeş Büyükelçisi Mustafa Osman Turan merkeze alındılar. Bu büyükelçiler yerine Cumhurbaşkanı Erdoğan Karadağ Büyükelçiliğine Barış Kalkavan’ı, Hollanda Büyükelçiliğine Selçuk Ünal’ı, Romanya Büyükelçiliğine Özgür Kıvanç Altan’ı, Fildişi Sahili Büyükelçiliğine Deniz Erdoğan Barım’ı, Bangladeş Büyükelçiliğine Ramis Şen’i atadı.

GÖREV DEĞİŞİMLERİ YÜRÜRLÜĞE GİRDİ!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından büyükelçiler ile alakalı olarak yapılan görevlendirmeler kararların Resmi Gazete’de yayınlanmasıyla beraber yürürlüğe girmiş oldu. Merkeze alınan büyükelçilerin bulundukları ülkelerdeki görevleri sona erdi. Yerlerine atanan yeni büyükelçilerin görevi de resmen başlamış oldu. Bu büyükelçiler atanmış oldukları ülkelere giderek en kısa sürede görevlerine başlayacaklar.

Gündem Haberleri