Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon ve emekliye zam açıklaması

Bugün Bayburt toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Bayburt'ta toplu açılış törenine katıldı. Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen toplu açılış töreninde konuşma yapan Erdoğan, vatandaşlara seslendi. Son dönemde gündemde olan emekli maaş zammı hakkında açıklama yapan Erdoğan enflasyon konusunda da konuştu.

TOPLU AÇILIŞ TÖRENİNDE BAYBURTLULARA SESLENDİ!

Gerçekleştirilen toplu açılış töreninden konuşan Erdoğan bu konuşma esnasında Bayburtlu vatandaşlara, "Bayburtlu kardeşlerimize şükran borcumuzu, yeni eserler ve hizmetlerle ödemenin gayretindeyiz. Bugün de şehrimize teşekkür etmeye elimiz boş gelmedik. Sizlerle hem kucaklaşalım hem de inşası tamamlanan yatırımlarımızın toplu açılışını yapalım istedik. Tek bir açılış töreniyle farklı alanlarda pek çok yatırımı sizlerin istifadesine sunuyoruz. Milli savunmada; Bayburt Arpalı Kışlası'nın birinci etabını, içişlerinde; hükümet konakları, acil çağrı merkezi ve müze yapım işlerini, eğitimde; halk eğitim merkeziyle birlikte ilk, orta ve lise seviyesinde okulları ve spor salonlarını, yükseköğrenimde; Bayburt Üniversitemizin kampüs alanını resmen hizmete alıyoruz.

İlaveten gençlik ve sporda; 1642 kapasiteli yüksek öğrenim yurdunun yanı sıra yüzme havuzlarını, sağlıkta; Bayburt, Aydıntepe, Demirözü hastanelerimizle beraber diğer sağlık hizmetlerini, tarım ve ormanda, 835 milyon yatırım bedeliyle şehrimizin gurur abidesi olacak Kırklartepe Barajı'nı devreye alıyoruz. Bayburt Tarım İl Kampüsü yanında göletlerden taşkın koruma projelerine pek çok yatırımın açılışını gerçekleştiriyoruz. Böylece yedi farklı alanda, her biri şehrimize değer katan ve katacak olan 36 projemizin resmi açılışını bugün yapıyoruz. Toplam yatırım bedeli 2 milyar 689 milyon lirayı aşan bu eser, hizmet ve projelerin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu eserlerin Bayburt'a kazandırılmasında emeği geçen bakanlıklarımızı ve kurumlarımızı tebrik ediyorum." ifadeleri ile seslendi.

EMEKLİYE YÜZDE 25 ZAM AÇIKLAMASI GELDİ!

Dün belli olan emekli maaş zam oranı hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Asgari ücretle çalışanlardan memurlarımıza kadar her kesime kesime pek çok müjde verdik. Dün de emeklilerimizin maaşları ile ilgili düzenlemeyi Meclis'in onayına sunduk. 2023 yılının ilk 6 ayında TÜFE oranı yüzde 19,77 olarak gerçekleşti. SSK ve Bağ-Kur emeklilerimize zam oranını yüzde 25'e yükseltiyoruz.

Emeklilerimizi enflasyona ezdirmeme sözümüzü tutuyoruz. Enflasyonla mücadele sürüyor, fırsatçılara geçit yok. Hayat pahalılığı ile mücadelemiz devam edecek. Hileli yönetmelere başvuranlarla ilgili gerekli işlemler yapılıyor. Maalesef hırsızlar çok. Bu hırsızlardan hesap sorulacak. Hayat pahalılığıyla ilgili mücadelemiz kararlı şekilde sürecek." şeklinde konuştu.

Yaptığı açıklamalarda bu zamlar ile birlikte vatandaşları enflasyona ezdirmeyeceğinden bahsedildi.

Gündem Haberleri