Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan GSS Açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan katılmış olduğu bir etkinlik kapsamında yapmış olduğu konuşmasında GSS konusuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan katılmış olduğu bir etkinlik kapsamında yapmış olduğu konuşmasında GSS konusuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Sistemin koronavirüs sürecinde gösterdiği başarıya değinen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan diğer ülkelerin bu sisteme olan ilgilerine de değindi.

Yeşilköy Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi'nin açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da katıldı.



Cumhurbaşkanı Erdoğan hastane açılış töreninde yapmış olduğu konuşmasında gündem başlıklarını ele alırken Türkiye'nin sağlık sistemine değindi. Sağlık sisteminin salgın sürecinde gösterdiği başarının diğer ülkeler tarafından dikkat çektiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle;



CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN GSS AÇIKLAMASI



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hastane açılışında yapmış olduğu konuşmasının başında salgın sürecinin nasıl geçirildiğine ve bu dönemlerde atılan adımlardan bahsetti.



Doktorundan hemşiresine 1 milyon 100 bini sağlık çalışanları ile milletin hizmetinde olduklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan salgın sürecinde başlatılan hastanelerin açılışlarının yapıldığını hatırlattı. Koronavirüs salgını kapsamında çok sayıda ülke tarafından takip edilen GSS sistemine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı. "Türkiye sahip olduğu sağlık alt yapısı ve genel sağlık sigortası sistemiyle salgın sürecinde dikkatleri üzerine toplamış bir ülkedir. Genel sağlık sigortamıza gıptayla bakıldığını çok iyi biliyoruz."



Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının devamında salgının hızının kesildiğini ifade ederek şu açıklamalarda bulundu. "Burada oluşturduğumuz ilave kapasiteye ihtiyaç kalmadan salgının yayılma hızını aştık. Şayet ihtiyaç olsaydı bu hastaneler ülkemizin yüz akı olacaktı. Bu hastaneler ülkemize yurtdışından gelen hastalara bakabilecektir. Sağlık turizmi alanında çok ciddi yatırımlar yapıyoruz."



Emlak365.com


Gündem Haberleri