Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gülşen açıklaması!

Son günlerin tartışma konusu olan şarkıcı Gülşen’in imam hatipliler için kullandığı bir söz nedeniyle önce tutuklanıp bugün de ev hapsine çıkarılması olayına dair Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan ilk açıklama geldi.

Geçtiğimiz Nisan ayında bir konser sırasında imam hatip liseliler hakkında kullanmış olduğu bir söz nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan şarkıcı Gülşen Cuma günü tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Bugün yapılan itirazlar nedeniyle yeni bir karar alınarak Gülşen cezaevinden çıkarılarak ev hapsine alındı. Evinden çıkamayacak olan Gülşen ile alakalı olarak yapılan tartışmalara dair Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan ilk açıklama geldi.

HUKUK ÖNÜNDE PAÇALARINI KURTARAMAYACAKLAR!

Afyonkarahisar programında bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimizin mukaddes değerlerine dil uzatanlar, kutsallarına hakaret edenler hem vicdanlarda hem de hukuk önünde hesap vermekten paçalarını kurtaramayacaklar. Zannediyorlar ki eski Türkiye var. Kimse milletimizin değerlerine saldıramaz. Eğer saldırırsa bunun karşılığını da hukuk önünde görür.” dedi.

KİMSE HUKUKTAN ÜSTÜN DEĞİL

Gülşen’in ismini vermeden açıklamalarını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Son günlerde milletimizin en büyük gücü olan kardeşliğimize yönelik provokasyonlar artmıştır. Hatta bu provokasyonlar imam hatip okullarımızı hedef alacak boyuta kadar ulaşmıştır. 2023 seçimleri yaklaştıkça sandıktan çıkamayacaklarını görenler umutlarını böyle raf ömrünü tamamlamış bayat senaryolara bağlamış durumdalar. Ne yaparlarsa yapsınlar karşılarında milletimizin ferasetini ve hukukun gücünü görecektir. Kimse hukuktan üstün değildir ve eğer hukuk bedel ödeyeceksin derse o bedel ödenecek.” ifadelerini kullandı.

Gülşen olayı ile alakalı olarak ilk defa bu kadar net konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan bazı Ak Partililerin de yaşamış oldukları kafa karışıklığının da istikametini belirlemiş oldu. AK Parti’nin bazı kurmayları Gülşen’in kullandığı sözlere tepki gösterseler de verilen cezanın ağır olduğunu ifade etmişlerdi. Şimdi bu yönde açıklama yapanların verdikleri mesajlar hakkında düzeltme yapıp yapmayacakları çok büyük bir merak konusu oldu.

Gündem Haberleri