Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hukuk Ve Ekonomi Reform Paketleri Açıklaması! Yeni Anayasa Sinyali Verildi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hukuki ve ekonomik reform paketleri hakkında açıklamalarda bulundu. Belirli bir aşamaya gelindiğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan izlenecek yol haritasını açıklayarak yeni anayasa için de sinyal verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hukuki ve ekonomik reform paketleri hakkında açıklamalarda bulundu. Belirli bir aşamaya gelindiğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan izlenecek yol haritasını açıklayarak yeni anayasa için de sinyal verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün düzenlenen kabine toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan hukuki ve ekonomik reform paketlerinde son durumu açıkladı.



HUKUKİ VE EKONOMİK REFORM PAKETLERİ AÇIKLAMASI!



Türkiye'de hukuki ve ekonomik reform paketleri için çalışma yapıldığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Daha önce açıkladığımız gibi hukuki ve ekonomik reform paketleri için çalışma başlatmıştık. Adalet Bakanlığımız hukuki reform paketinde, Hazine ve Maliye Bakanlığımız da ekonomik reform paketinde teknik çalışmaları belirli bir seviyeye getirdiler. Çok özverili bir çalışma yapılıyor. Türkiye'nin tarihinde daha önce görülmemiş kapsamda hukuk ve ekonomi alanlarında reform yapılacak.” dedi.



HER EKSİMİN İHTİYAÇ VE BEKLENTİLERİ KARŞILANACAK!



Hazırlanmakta olan reform paketlerinin geniş çaplı bir kesimin katkısı ile oluşturulduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İlgili bakanlıklarımız bu reform paketlerini hazırlarken kurumlarla, sivil toplum kuruluşları ile görüşmeler yaptılar. Onların ortaya koydukları tespitler ve çözüm önerileri büyük bir dikkatle incelenerek reform paketlerinde yer verildi. Her kesimin ihtiyaç ve beklentilerini karşılayacak taslaklar ortaya çıktı. Şimdi biz bu taslakları hem kendi içimizde hem de Cumhur İttifakı ortağımız MHP ile değerlendirerek belirli bir seviyeye getireceğiz.” ifadelerini kullandı.



Kapsamlı bir çalışmayı kamuoyu ile paylaşacaklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hazırlanan paketleri kamuoyu ile paylaşacağız. Yasamaya dair konular için TBMM, idari alana dair konular için ise Cumhurbaşkanlığı olarak biz gereken adımları hızlı bir şekilde atacağız.” şeklinde konuştu.



YENİ ANAYASA SİNYALİ!



Yeni bir Anayasa sinyali de veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ne kadar değiştirirsek değiştirelim Anayasa'nın ruhunda darbecilerin izleri var. Bu vesayet zihniyetinin izlerini silmek mümkün olmuyor. Daha önce yeni bir Anayasa girişiminde bulunmuştuk. Ancak o dönem TBMM'de bulunan partilerin sandalye sayılarına bakmadan eşit temsilcilerle başlatılan çalışmalar CHP nedeniyle tıkanmıştı. Cumhur İttifakı ortağımız ile anlaşırsak yeni dönemde yeni Anayasa için harekete geçebiliriz.” dedi.



Emlak365.com

Gündem Haberleri