Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İlk Açıklama Geldi: Erken Seçim Olacak Mı, Türkiye Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve Genel Seçimler Ne Zaman?

Türkiye muhalefet partileri tarafından sık sık gündeme taşınan erken seçim gündemini konuşmaya devam ederken konu hakkında en önemli açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı.

Türkiye muhalefet partileri tarafından sık sık gündeme taşınan erken seçim gündemini konuşmaya devam ederken konu hakkında en önemli açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı. Peki, erken seçim olacak mı, erken seçim olmazsa bir sonraki genel seçimler ne zaman, Cumhurbaşkanı seçimi ne zaman yapılacak, yeni seçimler ne zaman, genel seçim tarihleri 2020 için son gelişmeler neler? Soruların yanıtları haberimizde...

Korana virüs salgını sonrası ekonomide yaşanan dalgalanma sonrasında muhalefet partileri erken seçim konusunda baskı oluşturmaya devam ediyor.



Baskının artması ve erken seçimin gündemdeki yerini arttırması üzerine konu hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ilk açıklama geldi.



CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN'DAN ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI!



Erken seçim tartışmalarının gündemi meşgul etmesi üzerine Hürryet Gazetesi yazarı Nuray Babacan tarafından yapılan habere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk kez erken seçim hakkında konuştu.



AK Parti MKYK toplantısında kurmayları ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan erken seçim konusunun açılması üzerine "Erken seçim filan yok. Niye seçim yapalım? Seçimler 2023 yılında yapılacak, bekleyecekler.



Herkes ona göre önüne baksın. Erken seçimi konuşan bir tek muhalefet. Arka arkaya açıkladığımız paketler onları rahatsız etti. Şimdi yeni dönemde, seçim ve siyasi partiler yasalarının, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne göre değiştirilmesi gerekiyor. Bunun için bir komisyon kurduk. Onlar çalışmaları yapıp önümüze getirecek" diyerek erken seçime kapıyı kapattı.



CUMHURBAŞKANI SEÇİMİ VE GENEL SEÇİMLER NE ZAMAN YAPILACAK 2020?



2020 yılı itibari ile aksi yönde bir karar alınmazsa yani erken seçim ilan edilmezse bu durumda seçimler için süreç normal seyrinde gidecek ve 2023 yılında yapılacak.



Türkiye genel seçimler için 2023 yılında sandık başına gidecek ve hem Cumhurbaşkanlığı seçimi hem de milletvekili seçimi için oy kullanacak.



Emlak365.com


Gündem Haberleri