Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete referandum resti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da Şule Yüksel Şenler Vakfı Hizmet Binası Açılış Programı’na katıldı. Açılış töreninde bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan muhalefete başörtüsü anayasa teklifi üzerinden yüklendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün İstanbul Eyüpsultan’da bulunan Şule Yüksel Şenler Vakfı Hizmet Binası açılış törenine iştirak etti. Açılış töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan gündeme dair açıklamalarda bulunurken başörtüsü ile alakalı olarak anayasa teklifi üzerinden muhalefet partilerine yüklendi.

BAŞÖRTÜSÜNE ANAYASAL GÜVENCE

Başörtüsü ile alakalı anayasa teklifine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Atacağımız adımla kadınlarımızın hak ve hürriyet alanlarını daha da genişletmeyi amaçlıyoruz. Kısa bir süre önce konuya dair anayasa teklifini TBMM’ye sunduk. Bunun kabul edilmesi ile bugüne kadar yapılan reformlar taçlanmış olacaktır. Bu yasa kabul edildiğinde artık kimse sosyal medya üzerinden eski yaraları deşmeye cesaret edemeyecek. Allah’ın izniyle bu ülkeye bir daha üniversite kapılarının önüne kurulan ikna odası utancını kimse yaşatamayacak.

Kadınlarımızın en temel hakkı olan kılık ve kıyafet özgürlüğüne anayasal güvence kazandıracağız. Böylece eski Türkiye heveslilerinin kursaklarına bir düğüm daha atılacak. Madem başörtüsü sorunu yoktu o zaman gelin bunu bir de anayasal zemine oturtalım dedim. Arkadaşlarım bu muhalefeti başörtüsü için anayasa teklifini görüşmek için ziyaret etmek istediler. Ancak beyefendiler ve hanımefendiler görüşmek istemediler. İşte bunlar bu kadar dürüsttür. Bunlarda dürüstlük adına bir şey aramayın.” dedi.

SON SÖZÜ MİLLET SÖYLER!

Başörtüsü için referandumun bir seçenek olabileceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Daha düne kadar başörtüsü için ahkam kesenlerin yan çizmeye başladıklarını görüyoruz. Böyle bir meselede ipe un serilmesini ne kadınlarımız ne de milletimiz affeder. Başörtüsü konusunda kaçak güreşmek de olmaz bunun da bahanesi olmaz. Biz TBMM’de bu işi halledelim diyoruz. Bu olmazsa, 400 milletvekilini yakalayamazsak o zaman egemenlik kayıtsız şartsız milletindir deriz. Referandum yapıp milletimize gider sorarız. Son sözü de millet söyler. Kilidi de milletimiz çözer.” ifadelerini kullandı.

Gündem Haberleri