Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmenlere atama müjdesi!

Okulların son gününde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, törende öğretmen atamaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Bugün 2022-2023 eğitim öğretim senesinin son gününde İstanbul'daki karne törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılım sağladı. Bu sene en çok gündem haline gelen konulardan biri olan öğretmen atamaları konusuna da değinen Erdoğan, yeni müjdelerini duyurdu.

ÖĞRETMEN ATAMALARINI SÜRDÜRECEĞİZ!

Tüm öğretmenlere teşekkürlerini ileterek söze başlayan Erdoğan, "Öğretmenlerin hakkını ödeyemeyiz. Tüm öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum. 27 milyon öğrencimiz bulunuyor. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın en güzel şekilde yetişmesi için elimizdeki imkanları seferber ediyoruz. Bütçede aslan payını her seferinde eğitime ayırarak, derslik sayımızı iki katına çıkartarak, kitaplardan yardımcı kaynaklara öğrencilerimizin ihtiyaç duyduğu eğitim materyallerini ücretsiz dağıtarak, öğretmenlerimizin özlük haklarını geliştirerek bu meseleye verdiğimiz önemi gösteriyoruz.

45 bin öğretmen ataması ile mevcut eğitim ordumuzu güçlendirdik. Son atama ile sadece bizim dönemimizde göreve başlayan öğretmen sayısı 800 bini buldu. İhtiyaç duyulan alanlarda öğretmen atamalarını sürdüreceğiz. Öğretmenlik mesleğinin itibarını artıracak, öğretmenlerimizin kariyerini geliştirecek projeleri yakında kamuoyuyla paylaşacağız." şeklindeki ifadeler ile yeni atama müjdelerini peş peşe verdi.

Gündem Haberleri