Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Savunma Sanayii Açıklaması! Yerli Ve Milli Uçak Gemisi Türkiye'yi En Üst Lige Taşıyacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MİLGEM projesinin beşinci gemisi olan İstanbul Fırkateyni'nin denize iniş törenine katılarak önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MİLGEM projesinin beşinci gemisi olan İstanbul Fırkateyni'nin denize iniş törenine katılarak önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin savunma sanayiinde büyük bir atılım yaptığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla MİLGEM projesinin beşinci gemisi olan İstanbul Fırkateyni'nin denize iniş töreni yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu törende yaptığı konuşma ile gündeme dair önemli mesajlar verdi.



Savunma projelerini çok önemsediklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Savunma alanında bağımsızlığını ilan edemeyen ve bundan güç alamayan milletlerin geleceğe güvenle bakabilmesi mümkün değildir. Biz milli güvenliğimizi koruyabilmek adına bugüne kadar ne kadar adım attııysak her adımda bir engelleme ile karşılaştık. Ancak bu engellemler bizi yolumuzdan döndüremedi. Dünyanın gidişatında sözü olacak bir millet olma hasletimizi teori safhasında pratik safhasına emin adımlarla taşıyoruz. Bu nedenle askeri, ekonomik ve diplomatik açıdan güçlü olmak bizin için zorunluluktur.” dedi.



İHA ÜRETİMİNDE DÜNYADA İLK 3'E GİRDİK!



2002'de göreve gelmeden önce Türkiye'nin savunma sanayiinde pek projesi olmadığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her alanda olduğu gibi savunma sanayiinde de büyük bir atılım gerçekleştirdik. Biz 2002'de göreve gelmeden önce bu ülkenin savunma sanayiinde 62 projesi va. Bu 18 yıllık AK Parti iktidarının ardından bugün ülkemizin savunma sanayi projelerinin sayısı 700'e yaklaşmıştır. Kendi savaş gemisini yapabilecek dünyada 10 ülkeden birisi olduk. İHA üretiminde rüştümüzü tüm dünyaya ispat ederek ilk 3'e ülkemizi gururla taşıdık. Bizim ürettiğimiz İHA ve SİHA'lar tüm dünyada parmakla gösterilmeye başlandı.” ifadelerini kullandı.



TÜRK İHA'LARI KARABAĞ SAVAŞINDA KAZANANI BELİRLEDİ!



Türkiye'nin İHA'larının savaş yöntemlerini değiştirdiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ürettiğimiz İHA'ların ne kada rönemli olduğunu Karabağ Savaşı'nda sahada gördük. Ermenistan bizim dostlarımıza, soydaşlarımıza saldırıyordu. Bizde seyirci kalamadık ve desteğimizi verdik. Türk İHA'larının elde ettiği sonuç ortada. NATO'da müttefik olduklarımız istediğimizde bize kamera bilevermiyordular. Biz ne yaptık? Size bağımlı kalamayız dedik ve kendimiz bunu üretir hale geldik.” şeklinde konuştu.



YERLİ VE MİLLİ UÇAK GEMİMİZ BİZİ EN ÜST LİGE TAŞIYACAK!



Açıklamalarını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:



“Bu yerli gemimizde aynı zamanda ilk milli gemi savar füzemiz olan ATMACA kullanılacaktır. Yerli ve milli olarak geliştirilen radar sistemleri de bu gemide ilk defa kullanılmaya başlanacak. 5 yıl içerisinde hizmete sokacağımız 5 büyük proje ile donanmamızı dünyada çok önemli bir noktaya taşıyacağız. Yerli ve milli uçak gemimiz bizi en üst lige taşıyacak. ”



Emlak365.com

Gündem Haberleri