Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan savunma sanayisi açıklamaları!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeni Nesil Fırtına Obüsleri Teslimat Töreni’nde önemli açıklamalar yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan gelecek dönemde yapılacak yeni teslimatlarla fırtına obüslerinin sayısının 140’a çıkarılacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Sakarya’da Milli Savunma Bakanlığı’nın Arifiye Yerleşkesi’nde BMC İşletmesi’nde Yeni Nesil Fırtına Obüsleri Teslimat Töreni’ne katıldı. Törende bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan 6 adet yeni nesil fırtına obüsünün teslim alındığını belirtti.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin envanterinin geliştirildiğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “6 adet fırtına obüsü ülkemize hayırlı olsun. Gelecek dönemde de teslim alacağımız fırtına obüsleriyle toplam sayısı 140’a çıkarmayı hedefliyoruz. Bu yeni nesil öbüslerde çok önemli özellikler bulunuyor. Yeni esil atış kontrol, otomatik mühimmat yükleme, otomatik yangın söndürme, yeni nesil güç grubu gibi nitelikler bu obüsleri farklı kılan nitelikler.” dedi.

Savunma sanayisinde çok önemli gelişmeler kaydedildiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Motor ve transmisyon konusunda bir süredir yerlileşme çalışmaları yürütülüyordu. Bu çalışmaları inşallah 2 yıl içerisinde tamamlayacağız. Lisans meselesini de bu yolla tamamen çözmüş olacağız. Altay tankı olmak üzere çok sayıda stratejik projelerde çok önemli çalışmalar yapılıyor. Mayıs ayında 2 adet Altay tankını ordumuza ve güç grubunu yapacak firmaya teslim edeceğiz. 2025 yılından itibaren de Altay tankı için seri üretime başlanacaktır.” ifadelerini kullandı.

SAVUNMA SANAYİSİ AÇIKLAMALARI!

Türk mühendislerin başarısına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Altuğ 8x8zırhlı personel taşıyıcılarımızın üretimi ve imalatı 400 beygirden 1500 beygire kadar farklı motor ve transmisyonların AR-GE çalışmalarını devam ettiriyoruz. Satıldı denilerek dedikodular çıkartılan Arifiye ana bakım fabrikası ordumuzun ihtiyaçlarını karşılamayı sürdürüyor. Biz bu dev eserleri kendi mühendislerimiz ve kendi işçilerimizde ortaya koyuyoruz. Türkiye savunma sanayisinde zincirlerini kırmıştır. Biz göreve geldiğimizde savunma sanayisinin yüzde 20’si milliydi. Şimdi ise yüzde 80 milli büyük bir savunma sanayimiz var.” şeklinde konuştu.

Savunma ihracatında rekorlar kırıldığının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “5,5 milyar dolarlık savunma projeleri yürütülürken bugün 60 milyar doların üzerine çıktık. İhale sürecindeki projeleri de katarsak bu rakam 75 milyar dolara çıkıyor. 248 milyon dolar olan savunma ihracatımız 4 milyar 400 milyon dolara yükselerek rekor kırdı. Dünyanın ilk 100 savunma firması listesinde 2 firmamızın ismi varken bugün 7 firmamızın ismi var. Milli Muharip uçağımızı hangardan çıkartacağız. Hürjet ilk uçuşunu yapacak. Dünyanın ilk SİHA gemisi Anadolu bu yıl hizmete alınacak. Bayraktar TB3 Siha yine ilk uçuşunu yapacak. Atak 2 helikopterimiz de ilk uçuşunu gerçekleştirecek. Yeni tip denizaltılarımızdan Piri Reis 2023’te hizmete girecek. Gökdeniz yakın hava savunma sistemini gemilerimize entegre etmeye başlayacağız. Erken ihbar radar sistemi Eralp’in teslimatı yapılacak.” dedi.

Gündem Haberleri