Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sezen Aksu'ya Ağır Sözler: ''Uzanan Dilleri Koparmak Görevimiz!''

Cumhurbaşkanı Erdoğan isim vermeden Sezen Aksu'ya yüklendi. Adem ve Havva'ya hakaret içerdiği iddia edilen şarkı için Aksu'yu hedef alarak ''Uzanan dilleri koparmak görevimiz'' dedi.

Sezen Aksu'nun 2 yıl önce sözlerini yazdığı ve geçtiğimiz günlerde yayınladığı '' Şahane Bir Şey Yaşamak '' adlı şarkısında Adem ve Havva ile ilgili sözlerin geçmesi günlerdir ülke gündeminin zirvesinde. 7'den 70'e birçok kişi Sezen Aksu'ya tepki gösterip hakaret içerikli ifadeler kullanırken, bir kesim de Sezen Aksu'yu korudu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da tartışmalara dahil oldu. Cuma namazını Üsküdar'da bulunan Çamlıca Camii'nde kılan Erdoğan, namazdan sonra camii içerisinde kısa bir konuşma yaparak isim vermeden Sezen Aksu hakkında konuştu.

'' ADEMLE HAVVAYA UZANAN DİLLERİ KOPARMAK GÖREVİMİZ''

Sezen Aksu'nun şarkısında Hazreti Adem ile Hazreti Havva'ya hakaret ettiği şeklinde yorumlanan sözlerin asla kabul edilemeyeceğini dile getiren Erdoğan, '' Hakaretlerin bini bir para. Bütün bunların karşısında dimdik duracak olan sizlersiniz. Hazreti Adem efendimize kimsenin dili uznamaz. O dilleri yeri geldiğinde koparmak bizim görevimizdir '' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu sözleri ünlü sanatçı Sezen Aksu'nun adını vermeden dolaylı yoldan dile getirdi. Öte yandan daha önce Diyanet başta olmak üzere MHP lideri Devlet Bahçeli ve birçok siyasi isim Sezen Aksu'ya şarkı sözleri nedeniyle ağır tepki göstermişti. Sezen Aksu ise kendisine yüklenen hiçbir isme yanıt vermedi.

Gündem Haberleri