Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Son Dakika Açıklaması: Hafta Sonu Sokağa Çıkma Yasağı Kaldırılacak Mı, Yeni Tedbir Karları Alınacak Mı?

Cuma namazı çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan merak edilen soruları yanıtladı.

Cuma namazı çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan merak edilen soruları yanıtladı. Hafta sonu sokağa çıkma yasağı kaldırılacak mı, yeni tedbir kararları alınacak mı, bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı, restoranlar açılacak mı?

Koranavirüs salgınında vaka sayısında belirgin bir gerileme yaşanmaya devam ederken düşen vaka sayıları sonrasında sokağa çıkma yasağı kaldırılacak mı soruları da gündemi meşgul etmeye devam ediyordu.



Konu hakkında açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cuma Namazı çıkışı sonrasında basın mensuplarına yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapmış olduğu açıklamasında gündeme dair merak edilen soruları yanıtladı.



YENİ İTTİFAK MI KURULACAK, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN OĞUZHAN ASİLTÜRK'Ü NEDEN ZİYARET ETTİ?



Basın mensuplarının Oğuzhan Asiltürk'e yapılan ziyareti sorması üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyyip Erdoğan "Sayın Oğuzhan Asiltürk ile de tabi bizim büyüğümüzdür. Hem nezaket ziyareti hem de bu ittifak meselesinde artık bu bir seçim ittifakı mı olur? Geleceğe yönelik bir terörle mücadelede örneğin bizim yanımızda olunması lazım. Bu noktada milletimiz için verdiğimiz mücadelede bizim yalnızlığı hissetmememiz lazım. Bu açıdan bu görüşmeleri yapmayı bundan sonra da planlıyorum" sözleri ele bundan sonrasında da bu tip görüşmelere devam edeceklerini dile getirdi.



HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI DEVAM EDECEK Mİ, YENİ KISITLAMA KARARLARI ÇIKACAK MI, RESTORANLAR AÇILACAK MI?



Düşen vaka sayıları sonrasında hafta sonu sokağa çıkma yasağı hakkında alınacak kararları da değerlendiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Bütün bu tedbirleri alacağız, aldıktan sonra da neticesine katlanacağız. Bu kovid vakası öyle sıradan bir konu değil. Adeta asrın vebası. Bizim bir devlet başkanı, iktidar olarak tedbirleri almak durumundayız. Yarın "Şunu neden yapmadık" dememeliyiz. O nedenle bütün dünyada alınan tedbirleri biz de alıyoruz. Yarın milletime karşı bu sorumluluğu taşıyamam. Bunun bilinciyle adımları atıyoruz. Bu savaşı vermeye devam edeceğiz" sözler ile gerekli tedbirleri almaya devam edeceklerini belirterek süreç hakkında bilgi verdi.



Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan Bilim Kurulu üyeleri tarafından yapılan açıklamalarda ise vaka sayılarının halen bir gevşetme kararı çıkarılması için yüksek seviyelerde bulunduğu belirtilerek vaka sayıları istenilen seviyeye çekilmeden restoranların açılması ve hafta sonu sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının söz konusu olmayacağı belirtilmişti.



Emlak365.com

Gündem Haberleri