Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Son Dakika Açıklaması! Normalleşme Ne Zaman?

81 ilden 560 genç ile video konferans yöntemi ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan özel bir toplantı gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bulduğu her fırsatta gençlerle bir araya gelmeye özen gösterirken video konferans kapsamında önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı tam kapanma nedeni ile uygulanan kısıtlamaların ardından normal hayata dönüş ve okulların açılacağı tarih konusunda tarih verdi.

Koronvirüs salgını nedeni ile pek çok etkinlik ve toplantı video konferans yöntemi ile yapılırken bunlardan biri de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından düzenlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan düzenlenen video konferans ile 81 ilde yaşayan 560 genç ile bir araya gelerek önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlerin Kadir Gecesi'ni ve Ramazan Bayramı'nı kutlayarak başlamış olduğu konuşmasında gündeme dair önemli açıklamalarda bulunurken ardından gençlerden gelen soruları yanıtladı.

TAM KAPANMA SONRASI NORMAL HAYATA DÖNÜŞ HANGİ TARİHTE OLACAK?

Özellikle de 17 günlük kısıtlama dönemi nedeni ile bunalan kişiler sürekli olarak "tam kapanma sonrası yeni normale geçiş ne zaman?" sorusunun yanıtını ararken yasakların biteceği tarihin gelmesini bekliyor. Özellikle de 17 günlük tam kapanma sonrası normal hayata dönüş süreci ile ilgili yeni kararların açıklanacağı kabine toplantısı büyük bir merakla bekleniyor.

Süreçte Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yeni açıklamalar yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yapmış olduğu açıklamasında "Sosyal yaşamla ilgili olarak bir süre daha hepimizin fedakarlık yapması gerekiyor. Bu salgını en kısa zamanda atlatıp normal hayatımıza döneceğimiz günlerin yakın olduğuna inanıyorum" diyerek normal hayata dönüşün yakın olduğunu söyledi.

PANDEMİ SONRASINDA OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Video konferansa katılan Umut isimli genç tarafından sorulan "okullar açılacak mı?" sorusuna da yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan 17 Mayıs 2021 tarihi itibari ile uygulamaya alınacak normalleşme takvimini yakın bir tarihte açıklayacaklarını belirterek "Bu takvimde okulların açılışıyla ilgili süreç de yer alacak. Vefat sayısında ciddi manada düşüş var. Sizleri okulunuzla buluşturmak için her türlü gayreti gösterdiğimizden emin olabilirsiniz" diyerek umut veren açıklamalarda bulundu.

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, TAM KAPANMA SONRASI İÇİN NORMALLEŞME KARARLARININ ALINACAĞI KABİNE TOPLANTISI HANGİ TARİHTE?

Hatırlanacağı üzere son kabine toplantısı 26 Nisan 2021 tarihinde yapılmış, toplantı sonrasında 29 Nisan 2021 tarihinde başlamak üzere tam kapanma kararının uygulanacağı ilan edilmişti. Çok önemli bir gelişme olmadığı takdirde kabine toplantısı 15 günde bir yapılmakta olup bu nedenle yeni toplantının 15 Mayıs 2021 tarihinde yapılması bekleniyor. Ancak konu hakkında henüz resmi açıklama yapılmadı.

Gündem Haberleri