Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Son Dakika Açıklaması: Öğrenci Affı Ne Zaman Çıkacak 2022?

Üniversite öğrencilerine eğitim affı konusunda beklenen tarihi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan meclis kürsüsünden açıkladnı. Öğrenci affı kanun teklifi ne zaman meclise gelecek?

AK Parti Grup Toplantısı kapsamında meclis kürsüsüne çıkan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan son derece önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye'de son dönemde yaşanan gelişmeleri değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir kere daha CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seçimler için aday çağrısında bulunarak muhalefete yüklendi.

Erken seçim tartışmalarına bir kere daha seçimlerin normal takviminde yapılacağını belirterek kapıları kapatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomi ve öğrenci affı hakkında da son dakika açıklamaları yaptı. Öğrencilerin yakından takip ettiği öğrenci affı hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilk kez tarih verdi.

ÖĞRENCİ AFFI NE ZAMAN ÇIKACAK 2022?

Konuşmasının hemen başında öğrenci affına değinen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Konuşmamın hemen başında tüm gençlerimize bir müjde vermek istiyorum. Bir süredir üzerinde çalıştığımız ve kamuoyunda öğrenci affı diye bilinen teklifi önümüzdeki günlerde Meclisimizin takdirine sunuyoruz. Yüksek lisans, lisans, doktora seviyesinde ve okulu bırakmış zorunda kalan öğrencilere belirli şartlarda okullara dönüş yolunu açıyor" diyerek beklenen öğrenci affı kanun teklifini önümüzdeki günlerde meclise sunacaklarını duyurdu.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE AF VAR MI, NE ZAMAN ÇIKACAK, ÖĞRENCİ AFFI NEDİR?

Yüksek lisans, lisans, doktora seviyesinde öğretim gören, ancak çeşitli nedenlerle okulunu bırakmak zorunda kalan ve okulu ile ilişiği kesilen öğrencilerin eğitimlerine devam edebilmelerini sağlayacak olan yasal düzenleme uzun süredir bekleniyordu. Önümüzdeki hafta meclise sunulacak olan kanun teklifi ile öğrenciler yeniden eğitimlerine devam edebilecekler.

Gündem Haberleri