Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Son Dakika Hafta Sonu Sokağa Çıkma Yasağı, Lokanta, Kafe ve Gıda Fiyatları Açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cuma namazı çıkışında basın mensuplarına açıklamalarda bulunarak çok önemli sorulara yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cuma namazı çıkışında basın mensuplarına açıklamalarda bulunarak çok önemli sorulara yanıt verdi. Bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı, sokağa çıkma kısıtlaması ne zaman kalkacak, lokantalar ve kafeler açılacak mı, gıda fiyatları neden yükseliyor, fahiş zam şikayeti için ceza kesilecek mi?

Cuma namazı çıkışında basın mensuplarına gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan milyonlarca kişi tarafından yakından takip edilen çok sayıda konu hakkında son dakika açıklamalarında bulundu.



BU HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAKMI, CUMARTESİ VE PAZAR GÜNÜ KISITLAMA KARARI KALDIRILACAK MI?



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Türkiye gündeminin bir numaralı maddesi olan sokağa çıkma yasakları konusunda bilim kurulu tarafından yapılan açıklamaları önemsediklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan değerlenirmeleri vefat sayıları üzerinden yaptıklarını belirtti.



Vefat sayıları düşmeden sokağa çıkma kısıtlaması konusunda yeni bir kararın alınması söz konusu olmayacak.



OKULLAR AÇILACAK MI, İLKOKUL, ORTAOKUL VE LİSELER NE ZAMAN AÇILACAK?



Okulların açılıp açılmayacağı yönündeki soruları da yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bu konuda Bilim Kurulu'nun ifadeleri, açıklamaları benim için önem arz ediyor. Ben değerlendirmeleri vefat sayılarıyla yapıyorum. Buradaki düşüş beni ümitlendiriyor. Son dönemde restoranlarla ilgili bazı ekonomik gelişmeleri de göz önüne alarak adımlar atmaya gayret ettik.



Şu anda lokantalarımızı gözetleme gibi düşüncemiz var. Son açıklamalarımda mali destekler noktasında 1000 lira gibi desteği verme kararı aldık. Bu adımı atmakla çok ciddi bir yükü üzerimize almış durumdayız. Küçük esnafı yalnız bırakamayız. Bu süreç içerisinde esnaflarımızı sebze, meyve ve bakliyatta çok ciddi fiyat farkları olduğunu görüyoruz. Ticaret Bakanlığımız yoğun bir çalışma içerisinde. Bir ay içerisinde bu işi çok daha kontrollü şekilde yürüteceğiz" diyerek vatandaşın ezilmesine asla müsaade etmeyeceklerini dile getirdi.



Emlak365.com

Gündem Haberleri