Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Son Dakika Normalleşme Açıklaması! Koronavirüs Risk Haritası Tablosu Güncellenecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti meclis grup toplantısında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti meclis grup toplantısında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

MERKEZ BANKASI REZERVLERİ NE OLDU?

Muhalefet tarafından sıklıkla eleştirilere neden olan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası rezervleri hakkında açıklamada bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Tutturmuşlar "şu kadar para nerede, bu kadar para nerede?" Kaybolan bir şey yok. Hepsi Merkez Bankası rezervinde. Ve şu anda da hamdolsun döviz rezervimiz kendini toparlamaya başladı. İşte buralarda çalışıyoruz.

Bizim bir tane sismik araştırma gemimiz yoktu. O dönemde Berat Bey döneminde mevcut bakanımız da kendisinin yardımcısı idi 3 tane sondaj gemisi aldık. Şimdi yine alıyoruz. Ve filomuz dünyadaki en güçlüler haline geliyor" diyerek rezervleri yerine koymaya devam ettiklerini dile getirdi.

NORMALLEME HARİTASI VE KARARLARI NE ZAMAN GÜNCELLENCECEK?

Yerinde karar dönemi hakkında bilgi veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Bugün Türkiye aşılama konusunda dünyada en üst sıralarda yer alıyor. Salgın tedbirlerinin yönetiminde de oldukça iyi bir noktadayız. Son kabine toplantısında şehirlerimizi vaka sayısı, yoğun bakım yatak sayısı, aşılama kriteri gibi farklı kriterlere göre 4 farklı gruba ayırarak renklendirdik.

Yeni kontrollü normalleşme adımlarını da bu renklere göre belirledik. Böylece durumu iyi olan illere durumlarına sahip çıkmalarını, durumu kötü olan illerin ise duruma müdahale ederek durumlarını iyileştirmek için adım atmalarını sağlamayı hedefledik.

Hiç şüphesiz ideal olmamakla birlikte bu sistemin nispeten adil olduğunu düşünüyoruz. Önümüzdeki hafta yapacağımız kabine toplantısı ile illere göre normalleşme haritasını güncelleyeceğiz. Temizlik, maske, mesafe kurallarına uyarak ülkemizi bu musibetin yol açtığı sıkıntılardan kurtarabileceğimiz umut ediyorum" diyerek normalleşme haritasının önümüzdeki hafta güncelleneceğini duyurdu.

Yapılan güncelleme sonrasında illerin risk durumları değişirken mavi, sarı, turuncu ve kırmızı renkli illerde uygulanan hafta sonu sokağa çıkma yasağı kısıtlaması, yüz yüze eğitim, 65 yaş üstü ve 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı gibi pek çok kriter yeniden belirlenecek.

Gündem Haberleri