Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Son Dakika Sığınmacı Açıklaması: Açık Kapı Politikası İle Herkese Sahip Çıkıyoruz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İletişim Başkanlığının Uluslararası Holokost’u Anma Günü etkinliği kapsamında önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İletişim Başkanlığının Uluslararası Holokost’u Anma Günü etkinliği kapsamında önemli açıklamalarda bulundu. İslam düşmanlığı ve yabancı karşıtlığı konusunda Avrupalı ülkeleri eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye'nin açık kapı politikası ile herkese sahip çıktığını söyledi.

Suriye'de yaşanan iç savaşın ardından dünya büyük bir insanlık dramına tanıklık etmiş, sınır komşumuz olması nedeni ile Türkiye yoğun bir insani göç ile karşı karşıya kalmıştı. Avrupa ülkelerinin konu hakkındaki tutumu her defasında dünyaya insanlık ve medeniyet dersi veren bu ülkelerin gerçek yüzünü bir kere daha ortaya çıkarmıştı.



İletişim Başkanlığı tarafından Uluslararası Holokost’u Anma Günü dolayısıyla ile internet sitesi üzerinden özel bir video yayımlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan batılı ülkeleri bir kere daha islam düşmanlığı ve yabancı karşıtlığı hakkında eleştirerek Türkiye'nin din ayrımı yapmaksızın herkese kucak açtığını söyledi.



CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN SIĞINMACILAR AÇIKLAMASI!



Yayımlamış olduğu video mesajda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Asırlardır farklılıkları bir arada yaşatmayı başaran bir ülke olarak uluslararası platformlarda da bu yönde çabalıyoruz. Ülkemizde uygulamış olduğumuz açık kapı politikası ile dili, dini, ırkı nedir bakmaksızın, hiçbir ayrım yapmadan ülkemize gelen herkese kucak açıyoruz, sahip çıkıyoruz.



Holokost, Bosna, Ruanda, Kamboçya gibi trajedilerin tekerrür etmemesi için uluslararası toplum harekete geçmelidir. Bilhassa dijital platformların ve basın-yayın organlarının da etkisiyle artan İslam düşmanlığı ve yabancı karşıtlığına artık bir dur denilmesinin vakti gelmiştir. Yaşanan her bir soykırım ülkelere bu konu hakkında olan sorumululuğunu hatırlatmaktadır, bunun canlı birer örneğidir. İnsanlık olarak bunlara dur demek hepimizin ortak vazifesidir. Bu yapılanlar ahlaki bir tavır olmaktan öte BM Soykırımın önlenmesi ve cezalandırılması sözleşmesine göre de hepimizin görevidir" diyerek yabancı ülkeleri eleştirdi.



AVRUPA KAPILARI KAPATTI, YUNANİSTAN ÖLÜME TERK ETTİ!



Suriyeli sığınmacılar sorunu tüm dünyayı etkilemeye devam ederken ülkesinde yaşanan iç savaştan kaçmaya çalışan Suriyeliler ilk önce Türkiye'ye sığınmış, buradan da Yunanistan üzerinden diğer Avrupa ülkelerine geçiş yapmaya çalışmıştı. Ancak yoğun göç nedeni ile Avrupa ülkeleri kapılarını kapatmış, Yunanistan Sahil Güvenlik Ekipleri tarafından ise Suriyeli sığınmacıların içinde bulunduğu botlar batırılarak, sığınmacılar deniz ortasında ölüme terk edilmişti.



Yunanistan güvenlik güçleri tarafından yapılan insanlık dışı muameleye ait pek çok görüntü yayımlanırken Avrupalı ülkeler bu yoğun göçü engellemek adına olaylar karşısında sessiz kalmayı tercih etmişti.



Emlak365.com

Gündem Haberleri