Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Son Dakika Sokağa Çıkma Yasağı Açıklaması: 23 Nisan İçin 4 Gün Yasak Olacak Mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 20 Nisan 2020 ulusa sesleniş konuşması ile beklenen sokağa çıkma yasağı açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 20 Nisan 2020 ulusa sesleniş konuşması ile beklenen sokağa çıkma yasağı açıklamasını yaptı. 23-24-25-26 Nisan 2020 sokağa çıkma yasağı 4 gün olacak mı? Sokağa çıkma yasağı kaç gün olacak, marketler Perşembe ve Cuma günü açık olacak mı, sokağa çıkma yasağı 23 Nisan Perşembe günü mü başlayacak? Soruların yanıtları haberimizde..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan korana virüs toplantısı sonrasında beklenen ulusa sesleniş konuşmasına başladı.



CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN 20 NİSAN 2020 ULUSA SESLENİŞ KONUŞMASI İLE AÇIKLANAN YENİ KORANA VİRÜS TEDBİR KARARLARI



Korana virüs toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan beklenen ulusa sesleniş konuşmasına başladı. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından önemli satır başları;



"Salgının yayılmasını engellemek amacı ile 239 mahalle, köy ve belde karantina altında tutulmaktadır.



Korana virüs salgını ile mücadele için aldığımız önlemlerin meyvesini toplamaya başladık. Test vaka oranımız azalıyor. İyileşen hasta sayımız katlanarak artıyor. Yoğun bakımda solunum cihazına bağlı hasta ile hayatını kaybeden kişi sayısı ise aynı düzeyde sürüyor.



Sağlık Bakanımız bu rakamları günlük olarak açıklamaya devam ediyor. Süreçte hastanelerimizde bi yoğunluk bulunmuyor. Ücretsiz maske dağıtımımız PTT ve eczaneler üzerinden sürüyor. Maske ve eldiven konusunda hiçbir eksiğimiz bulunmuyor.



Solunum cihazı üretimi için Mayıs ayı sonuna kadar 5 bin cihaz üreteceğiz. Biyosise bu konuda tüm çalışanları ile destek veren Baykar, Aselsan ve Arçelik'e tüm milletim ve şahsım adına teşekkür ediyorum.



Milli teknoloji hamlesi bugün bir kere daha önemini göstermiştir. 100 tane solunum cihazını bugün teslim aldık. MKE 'de geliştirmiş olduğu solunum cihazı ile bu süreçte yerini almıştır.



Bu gayretleri de takdirler karşılıyoruz.





BAŞAKŞEHİR ŞEHİR HASTANESİ 1. ETAP AÇILIŞI YAPILDI



Hastane, yatak ve yoğun bakım kapasitemizi sürekli geliştiriyoruz. İstanbul Başakşehir Şehir Hastanesi salgın hastalıkla mücadele için kullanılacaktır. Bugün ilk etabının açılışını yaptığımız hastanede 1035 yatak ile hizmet verecektir.



Hastanenin kalan kısmı ise önümüzdeki ay hizmete açılacaktır. Sancaktepe ve Yeşilköy'de bulunan iki kalıcı hastanemizi de 45 günde tamamlayarak hizmete alacağız.



Hasta ve ölüm oranlarının yüksek olduğu ülkelerde en büyük neden hastanelerin ve sağlık sisteminin yetersiz kalmasıdır.



HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI UYGULAMASI BAŞARILI OLDU!



Sokağa çıkma yasağı için 23-24-25-26 Nisan tarihleri arasında 31 ilimizde sokağa çıkma yasağı planlıyoruz.



22 Nisan akşamı 00:00 itibari ile 23 Nisan zaten tatil 24-25-26 Nisan 00:00 tarihine kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilecek. Sokağa çıkma kısıtlaması Pazar günü 24:00'de sona erecek.



Ayrıntılar İçişleri Bakanlığı tarafından açıklanacak.



Emlak365.com


Gündem Haberleri