Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Son Dakika Sokağa Çıkma Yasağı Açıklaması! Yeni Corana Virüsü Tedbir Kararları

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından bilim kurulu toplantısı sonrasında yapılan açıklamaların ardından gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çevrilmişti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından bilim kurulu toplantısı sonrasında yapılan açıklamaların ardından gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çevrilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ulusa sesleniş konuşması ile yeni koranavirüs tedbir kararları ile beklenen sokağa çıkma yasağı kararı hakkında açıklama yaptı. İşte merak edilen detaylar...

Türkiye'de koranavirüs vaka sayısı ne yazık ki 20 bini aşarken sayının hızla artması nedeni ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bilim kurulu olarak yeni tedbir kararları alınmasını önerdiklerini duyurmuştu.



İLLERE GÖRE KORANAVİRÜSÜ VAKA SAYISI! CORANA VİRÜSÜ İÇİN EN RİSKLİ 5 İL HANGİSİ?



İllere göre toplam koranavirüs tanısı konulan kişi sayısında en üst düzeyde olan 5 ilimiz de açıklandı. Açıklanan rakamlara göre en çok koranavirüs tanısı konulan ilimiz İstanbul olurken 5 büyükşehirde sıralama değişmedi.



İstanbul 12 bin 231 kişyi



İzmir 1.150 kişi



Ankara 860 Kişi



Konya 601 Kişi



Kocaeli 500 Kişi



CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN ULUSA SESLENİŞ KONUŞMASI



Aziz milletim sizleri selamlıyorum. Virüs ile savaşımızı kararlılıkla sürdürüyoruz.



Biz hem hazırlık, hem müdahele hem de malzeme konusunda sağlam bir duruş sergiliyoruz. Batı ülkelerinin sağlık sistemlerinin yeteri kadar kapsayıcı olmaması sebebi ile hastalık yayıldı.



Türkiye en başından itibaren elindeki veriler çerçevesinde tüm önlemleri alarak ülkemize girişini engellemişti. Hastalığın ilk görülmesinin ardından vaka tespiti ve tedavisini başarı ile yürütmüştür.



Nüfüs ve salgın tedbiri kapsamında mukayese edilebileceğimiz ülkelere göre çok daha iyi bir yerdeyiz. Kapsayıcı sağlık sigortamız ve sağlık personeli sayımızın yeterli olması çok önemlidir.



Temel gıda maddelerinin hemen hemen tümünde üretici olmamız da bize büyük avantaj sağlamıştır. Tek yapmamız gereken birliğimize beraberliğimize kardeşliğimize sahip çıkarak kurallara uymaktır.



Buna göre alınması gereken tedbirler bilim kurulu tarafından belirlenmekte ve tavsiye kararı olarak bize ulaşmaktadır.



Bizde buna göre gelişmeleri göz önünde bulundurarak kararları alıyor ve uygulamaya geçiriyoruz.



31 İLE GİRİŞ ÇIKIŞLAR YASAKLANDI!



Milletimizden beklentimiz herkesin kendi karantinasını uygulamasıdır. Sosyal izolasyon ve mesafe gibi temel kurallara uymayan kişilerin de bulunduğunu görüyoruz.



Bu nedenle salgınla mücadele çerçeversinde bu gece yarısı itibari ile yenilerini ekliyoruz.



Şehirler arası toplu taşımayı izine bağlamıştık. Kendi araçları ile seyahet edenleri kontrol ediyorduk. Ülkemizin 30 büyükşehri ile Zonguldağı araç giriş çıkışlarına kapatıyoruz. Zorunlu ihtiyaç malzemeleri lojistik araçlar dışında giriş çıkış yapılamayacaktır.



Bu şehirlerden transit geçişler devam edecektir.



20 YAŞ ALTINA TÜRKİYE GENELİNDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GETİRİLDİ!



İl Pandemi ve il Hıfsısıha kurulları bu yasakları genişletebilir. Bu süreyi ilk olarak 15 gün ile sınırlandıracağız.



65 yaş üstü sokağa çıkma yasağını 20 yaş altı için yasak geldi. 1 Ocak 2000 ve altı doğumlu olanlar için bu gece yarısı itibari ile sokağa çıkma yasağı getiriyoruz.



TOPLU OLARAK BULUNULAN YERLERDE MASKE TAKMAK ZORUNLU OLDU



Pazar yeri ve marketlerde kalabalık ortamlarda maske takmak zorunlu oldu.



İlave tedbirler yarından itibaren il pandemi ve il hıfsısıha kurulları tarafından alınarak uygulanabilecek.



Kalabalıl oluşturulacak şekilde hiçbir yerde toplu bulunulmayacak. İkazlara uymayanlara gereken idari ve adli cezalar verilecek.



Emlak365.com


Gündem Haberleri