Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yeni Müjde! Ticari İşletmelere Destek Ödemesi Yapılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lokanta, kafe, restoran gibi sektörlerde yer alan ve koronavirüs tedbirleriyle faaliyetleri kısıtlanan işletmelere destek ödemesi yapılacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lokanta, kafe, restoran gibi sektörlerde yer alan ve koronavirüs tedbirleriyle faaliyetleri kısıtlanan işletmelere destek ödemesi yapılacağını açıkladı.

Cumnhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bir destek ödemesi müjdesi daha verildi. Koronavirüs tedbirleri nedeniyle faaliyetleri kısıtlanan ve 2019 yılında 3 Milyon TL'nin altında cirosu bulunan lokanta, kafeve restoran gibi sektörlere destek ödemesi yapılacak.



TİCARİ İŞLETMELERE DESTEK ÖDEMESİ YAPILACAK!



Ekonomik olarak zor günler geçiren sektörlere destek müjdesi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Lokanta, Kafe, restoran gibi sektörlerde alınan koronavirüs tedbirleri nedeniyle faaliyetleri kısıtlanmış olan ticari işletmelere destek ödemesi yapacağız. Bu destek ödemeleri 2019 cirosu 3 Milyon TL ve altında olan, gerçek usulde vergilendirilen ticari işletmeleri kapsayacak.” dedi.



40.000 TL'YE KADAR DESTEK VERİLECEK!



Yapılacak olan destek ödemeleri hakkında detaylı bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Cirosu 2020 yılında bir önceki yıla kıyaslandığında yüzde 50 ve daha fazla azalmış olan işletmelerimize 2.000 TL'den az ve 40.000 TL'den fazla olmamak kaydıyla ciro kaybının yüzde 3'ü oranında destek ödemesi yapacağız.” ifadelerini kullandı.



TÜM VATANDAŞLARIMIZA KARŞILIKSIZ 46 MİLYAR TL VERDİK!



Koronavirüs sürecinde vatandaşların ekonomik olarak devleti yanında hissetiklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sosyal koruma kalkanı çerçevesinde bugüne kadar vatandaşlarımıza 46 Milyar TL karşılıksız ödeme yaptık. Esnafımızı hiç yalnız bırakmadık ve bundan sonra da bırakmayacağız.” şeklinde konuştu.



Öte yandan destek ödemelerine yönelik detaylı açıklama Ticaret Bakanlığı tarafından yapılacağı belirtildi.



Emlak365.com

Gündem Haberleri