Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yüzlerce Atama! Görevden Almalar Ve Yeni Görevlendirmeler Resmi Gazete'de Yayınlandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan Atama Kararları Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Çok sayıda bakanlıkta ve kuruluşta önemli görev değişiklikleri yapıldı.

Resmi Gazete’nin 9 Nisan 2022 Cumartesi tarihli sayısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan Atama Kararları yayınlandı. Bu kararlara göre çok sayıda bakanlıkta ve kamu kurumunda görevden almalar ve yeni atamalar yapıldı. Peki hangi bakanlıklarda hangi atamalar gerçekleştirildi?

STRATEJİ VE BÜTÇE BAŞKANLIĞI ATAMALARI

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nda açık bulunan bazı kadrolara Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından atamalar yapıldı. Buna göre Sektörler ve Kamu Yatırımları Genel Müdür Yardımcılıklarına Faruk Cirit ve Murat Deliçay, Bütçe Genel Müdür Yardımcılıklarına Ali Rençler, Ömer Nuri Türkşen ve Halil İbrahim Kurdoğlu, İSEDAK ve Uluslararası Kalkınma İşbirliği Genel Müdür Yardımcılığına Selçuk Koç atandı.

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI GÖREVDEN ALMA KARARI

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde bir görevden alma yapıldı. Bu atama kararına göre Bursa Gençlik ve Spor İl Müdürü Salih Başparmak görevinden alındı. Bu görevden alma ile boşalan kadroya henüz yeni bir atama yapılmadı.

HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI ATAMALARI

Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tareafından çok sayıda yeni atama gerçekleştirildi. Buna göre Hazine ve Maliye Bakanlığı Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdürü Kemal Çağatay İmirgi görevden alınarak yerine Serhat Köksal atandı.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde illerde defterdar olarak görev yapan bazı kişileri görevden alıp bazı kişileri de defterdar olarak yeniden görevlendirdi. İşte yapılan defterdar atamaları:

ÖZELLEŞTİRME İDARESİ BAŞKANLIĞINA YENİ ATAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan Özelleştirme İdaresi Başkanlığı makamına da yeni atama yaptı. Buna göre Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Başkan Yardımcısı görevinde bulunan Bekir Emre Haykır aynı kuruma Başkan olarak atandı.

VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ATAMA KARARI

Vakıflar Genel Müdürlüğü bünyesinde açık bulunan Rehberlik ve Teftiş Başkanlığına Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yeni bir atama yapıldı. Bu pozisyon için Mustafa Kenan Aran’ın atandığı açıklandı.

SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI, TİCARET BAKANLIĞI VE DİĞER ATAMA KARARLARI

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda açık bulunan Kahramanmaraş İl Müdürlüğü’ne Kadir Uysal’ın atandığı duyuruldu.

Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Tongur görevden alınarak yerine Haluk Yılmaz atandı.

Ticaret Bakanlığı’nda açık bulunan Ticaret Başmüfettişliklerine, Ticaret Müfettişleri Veysel Maden, Deniz Okan Savaş, Serkan Göktaş, Vedat Erkoyuncu, Bengü Güvercin, Emre Dağıstanlıoğlu, Mehmet Emre Nar, Recep Ceyhan, Sami Cankat Sezgin, Ufuk Oruçoğlu, Mehmet Şahan Anın, Muhammed Abdullah Safa ve Fatih Masatlı atandı.

Ayrıca yapılan yeterlilik sınavında başarılı olan Muratcan Güney, Mustafa Ersin Aydın, Erhan Erbil, Halil Kömürcü, Yusuf Udun, Güven Demir, Mehmet Devran Aranır, Fatih Kartal, Mustafa Kemal Yılmaz, Arzu Baydere Aydın ve Yasin Atalay Ticaret Müfettişi olarak atandılar.

Emlak365.com

Gündem Haberleri