Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 15 Temmuz programı! 15 Temmuz Ankara, İstanbul, İzmir etkinlikleri nerede, saat kaçta?

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü etkinlikleri 81 ilde gerçekleştirilecek. Ankara, İstanbul ve İzmir 15 Temmuz etkinlik yerleri ve saatleri belli oldu. İşte 15 Temmuz programı.

2016 yılında Türkiye’de yaşanan darbe girişimi sonrasında vatandaşların mücadelesinin gözler önüne serildiği ve darbenin engellendiği 15 Temmuz gününe sayılı saatler kaldı. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü, resmi tatil ilan edildi ve artık her yıl bir milli bayram olarak kutlanıyor. 15 Temmuz’da yurdun dört bir yanında hem 15 Temmuz şehitleri için anma törenleri hem de darbe girişiminin önlenmesi nedeniyle çeşitli kutlamalar yapılıyor.

15 Temmuz’da en ağır süreci geçiren Ankara, İstanbul ve İzmir gibi illerde ise 15 Temmuz ayrı bir coşku ile kutlanacak. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde ‘’ Türki Aşkına ‘’ temasıyla anma etkinliklerinin yapılacağını açıkladı. Bu etkinliklere katılmak isteyen vatandaşlar ise 15 Temmuz etkinlikleri nerede yapılacak araştırmaya başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 15 Temmuz programı 2022!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde, gaziler ve şehit yakınlarıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde 15 Temmuz Anıtı’na çiçek bırakacak. Ardından Millet Camii’nde kılınacak Cuma namazı ve Hatm-i Şerif programı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Anıtına da çelenk bırakacak.

Ankara’daki programı sona erdikten sonra Erdoğan, akşam saatlerinde İstanbul Saraçhane Meydanı’nda düzenlenecek 15 Temmuz Demokrasi Milli Birlik Günü programına katılarak vatandaşlara seslenecek.

15 Temmuz Ankara, İstanbul, İzmit etkinlikleri! 15 Temmuz programı saat kaçta, nerede yapılacak?

15 Temmuz günü Türkiye genelinde açık hava ve dijital platformlarda 15 Temmuz temalı iletişim faaliyetleri gerçekleştirilecek. 15 Temmuz etkinlikleri kapsamında;

İstanbul’da Saraçhane, Beşiktaş, Üsküdar, İstanbul Havalimanı

Ankara’da Ulus Meydanı, Kentpark AVM önü, Kızılay Meydanı

İzmir’de ise Konak Meydanı’nda ELD ekranlarda 15 Temmuz gösterimleri yapılacak. Ayrıca New York’ta da 15 Temmuz’a dikkat çekmek amacıyla mobil led gösterileri gerçekleştirilecek.

15 Temmuz günü Basın İlan Kurumu ise Marmaray Yenikapı İstasyonunda “ 15 Temmuz ve Manşetler “ sergisi düzenleyecek. TRT 1 kanalında ise Şafak Vakti filmi, TRT Müzik ekranlarında da Fahir Atakoğlu ile 15 Temmuz Destanı konseri yayınlanacak.

Gündem Haberleri