Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığı için Bekir Bozdağ'dan açıklama!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapılacak seçimlerde aday olmayacağı konusunda yapılan tartışmalara Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da katıldı. Bakan Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeniden Cumhurbaşkanı adayı olmasının Anayasal hakkı olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün yaptığı açıklamada seçim için 14 Mayıs tarihini açıklamasının ardından seçim tartışmaları alevlendi. Yapılacak olan seçimde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aday olmasının yasalara göre mümkün olmadığını iddia eden muhalif bazı siyasetçiler ve hukukçulara cevap Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’dan geldi.

ANAYASAL ENGEL YOK!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önünde bir yasal engel olmadığını belirten Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan 2018 yılında yapılan seçimlerde seçilmiştir. Şu anda yapılacak olan seçim ise ikinci seçimdir. Cumhurbaşkanımız, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ikinci Cumhurbaşkanı olarak adaydır ve ikinci adaylığıdır. Bunda herhangi bir Anayasal engel yoktur.” dedi.

ANAYASA ADAY OLABİLİR DİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aday olamayacağını söyleyenleri eleştiren Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aday olamayacağını söyleyenler yürürlük maddesine baksınlar. Anayasa’nın 75, 77 ve cumhurbaşkanı seçimine dair 101. maddeleri çok net bir şekilde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin 2018’de yapılan seçimlerle yürürlüğe girdiğini söylüyor. Dolayısıyla 101. maddenin ilk uygulaması 2018’de oldu ve ikinci uygulaması da 2023’te olacaktır. Bunu ben kafamdan uydurmuyorum, Anayasa öyle diyor. Yani hukuk söylüyor. Kendilerine göre hukuk oluşturmaya çalışanlar iddiada bulunuyorlar ama biz hukukun söylediğini ifade ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

HUKUK UYDURACAKLARINA SEÇİMLERE ÇALIŞSINLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylığında bir sorun olmadığını belirten Bakan Bekir Bozdağ, “Cumhurbaşkanımız yeniden cumhurbaşkanı adayıdır ve bunun önünde herhangi bir yasal engel yoktur. Bunun üzerine tartışmak kadar gereksiz bir iş yok. Kafalarından hukuk kaideleri uyduracakları yerde seçimlere çalışsınlar. Meydanlara çıksınlar ve hukuk içerisine kalacak şekilde rekabetimizi yapalım ve son kararı da millet söylesin.” şeklinde konuştu.

Gündem Haberleri