Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İYİ Parti'ye yaptığı çağrıya Meral Akşener cevap verdi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İYİ Parti’ye bugün yaptığı çağrıya İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener yanıt verdi. İYİ Parti Millet İttifakı’ndan ayrılır mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün yaptığı bir açıklama siyaset arenasında büyük bir hareketlilik yaşanmasını sağladı. G20 Zirvesi sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlandıran Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İYİ Parti hakkında yaptığı açıklama günün en önemli siyaset konusu oldu. Bu açıklamada İYİ Parti’ye bir çağrıda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yanıt ise İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından verildi.

İYİ PARTİ'YE ÇAĞRI!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün yaptığı açıklamada, “İYİ Parti’nin bu altılı masadakilerle aynı çizgiye düşmesi elbette düşündürücü. Onlar neden bunlarla aynı masaya düşüyorlar. Bunun üzerinde düşünmek gerekiyor. Hem de böyle terörün canımızı yaktığı bir dönemde bu yaşanıyor. Temenni ederiz ki İYİ Parti bir dönüşüm yapar. Bu suretle gerek o masayı terk ederler gerekse de milli ve yerli bir duruş sergilemek üzere konumlarını yeniden gözden geçirirler.” dedi.

YANIT MERAL AKŞENER'DEN GELDİ!

Üstü kapalı olarak İYİ Parti’yi Cumhur İttifakı’na davet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yanıt ise İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den geldi. Yapılan daveti değerlendiren Meral Akşener, “İş zora düşünce yerli ve milli ilan ediliyoruz. Biz Sayın Erdoğan’ın ve arkadaşlarının millilik ve yerlilik üzerinden bir tanım yapmalarına ihtiyaç duyacak parti değiliz. 2017’de yapılan ve bugünkü ucube sistemi getiren o referandumda çok net bir tavır ortaya koyanların kurduğu bir siyasi partiyiz.” dedi.

Açıklamalarını sürdüren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Geçtiğimiz hafta HDP ile bir görüşmeleri oldu. Ardından tutuklu sanık Selahattin Demirtaş helikopterle memleketine götürüldü ve ailesi ziyaret ettirildi. Enteresan gelişmeler yaşanıyor. Şimdi de bizimle alakalı bir çağrı yapılıyor. Biz milletimizin geleceğinin heba edildiği bir kumar masasında hiç olmadık ve bundan sonra da olmayacağız.” ifadelerini kullandı.

Gündem Haberleri