Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın masasındaki seçim anketinin sonuçları açıklandı!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen masalarında bulunan seçim anketlerindeki son oy oranlarını açıkladı. AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oy oranı yüzde kaç?

Türkiye’de 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak olan seçimler siyasetin ana konusu haline geldi. Bu seçimlerde nasıl bir sonuç çıkacağına dair çeşitli seçim anketleri kamuoyunda yer almaya devam ediyor. Yayınlanan bazı anket sonuçlarında AK Parti’nin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ciddi bir oy kaybı ile karşılaştıkları görülüyor. Ancak AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen kendi yaptırdıkları anketin sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı.

AK PARTİ'NİN ANKETİNİN SONUÇLARI!

Seçimlerle alakalı olarak haftada 3-4 anket yaptırdıklarını açıklayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, “Şu son bir hafta içerisinde 3 ayrı seçim anketi yaptırdık. Bu anketlerde AK Parti’nin oy oranı yüzde 41 olarak gözüküyor. Her üç araştırmada da yüzde 40 ile yüzde 41 sonuçları çıktı. Ortalama yüzde 41 diyebiliriz.” dedi.

Anket çalışmalarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da oy oranını açıklayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, “Anket çalışmalarında Cumhur İttifakı’nın oy oranı yüzde 51 olarak çıkıyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ise yüzde 53 küsür oranında oy alıyor. Bu anketlerde Cumhurbaşkanımız için yüzde 55 oranını da gördüm diyebilirim.” ifadelerini kullandı.

Vatandaşın altılı masadan bir umudu olmadığını söyleyen Mustafa Şen, “AK Parti Türkiye’de en çok kamuoyu araştırması yapan siyasi partidir. Deprem öncesinde kapsamlı soruları halkımıza sorduk. Cumhurbaşkanı adayı olarak kimi görmek istersiniz diye sorduk. Cumhurbaşkanı Erdoğan orada da birinci çıktı. Bir dönem 2. ve 3. sırada Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş geldi. Sonrasında Sayın Kılıçdaroğlu’nun oy oranı yükseldi ve ikinci sıraya çıktı. Sayın Kılıçdaroğlu’nun adaylığı ve deprem sonrası bu yaraları Tayyip Erdoğan sarabilir fikri Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oylarının yükselmesine neden olmuş olabilir.” şeklinde konuştu.

Anketleri çok kapsamlı yaptıklarını açıklayan Mustafa Şen, “Türkiye’nin 77 ilinde 3 biber kişiyle bu anketler yapılıyor. Hepsini ayrı ayrı değerlendiriyoruz. Depremin sert vurduğu bazı illerde anket yapmıyoruz. Biz bu anketleri sadece seçim için yapmıyoruz. Senenin her ayı seçim olsun veya olmasın yapıyoruz.” dedi.

Gündem Haberleri