Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yeni Anayasa İçin İki Kırmızı Çizgisi Belli Oldu!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Abdülkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni anayasa hamlesine dair ayrıntıları bugünkü yazısında açıkladı.

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Abdülkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni anayasa hamlesine dair ayrıntıları bugünkü yazısında açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yakın bir isim olan Abdülkadir Selvi, yeni anayasa çalışmalarında iki kırmızı çizgi olacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün yapılan kabine toplantıosının ardından yaptığı açıklamada sürpriz bir şekilde yeni anayasa hazırlığına başlanılabileceğini ifade etti. Bunun üzerine herkes yeni anayasada yer alacak detayları merak etmeye başladı.



CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN İKİ KIRMIZI ÇİZGİSİ!



Cumhurbaşkanı Erdoğan'a oldukça yakın bir isim olarak bilinen Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Abdülkadir Selvi bu yeni anayasanın detaylarını bugünkü yazısında kaleme aldı. Abdülkadir Selvi'ye göre yeni anayasada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iki kırmızı çizgisi bulunuyor. Bu kırmızı çizgiler üzerinde herhangi bir değiklik düşünülmüyor. Hatta bu iki kırmızı çizginin tartışılmaya açılmasına dahi sıcak bakılmıyor.



Abdülkadir Selvi bu iki kırmızı çizgiyi, “Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni anayasa önerisinde iki kırmızı çizgi bulunuyor. Bunlardan birisi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, diğer ise üniter yapı. Bunlara dair herhangi bir düzenleme yeni anayada yer almayacak.” şeklinde açıkladı.



6 MADDEDE YENİ ANAYASA ÖNERİSİ DETAYLARI



Abdülkadir Selvi yeni anayasaya dair ulaştı 6 maddelik bilgiyi de yazısında okuyucuları ile paylaştı. İşte o kritik maddeler:



-Yeni anayasa önerisi reform paketinin içerisinde yer alıyor



-Yeni ve sivil anayasa tüm reformların anası olarak değerlendiriliyor



-Darbe anayasalarının ardından Türkiye'nin ilk defa sivil bir anayasa ile yönetilmesi amaçlanıyor



-Muhalefetin parlamenter sisteme geçiş için oluşturmaya çalıştıkları anayasa çalışmaları kozu ellerinden alınmış olacak



-HDP ile gizli kapaklı anayasa çalışması yapılması yerine TBMM'de herkesin gözü önünde güçlü bir çalışma yapalım mesajı verildi



-AK Parti'nin yeni anayasa teklifinde parlamenter sisteme geri dönüş yer almayacak



Emlak365.com

Gündem Haberleri