Cumhurbaşkanı Kararı İle TÜBİTAK Başkanlığına Atanan Hasan Mandal Kimdir, Nerelidir, Hangi Görevlerde Bulunmuştur?

Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanı Atama Kararı ile TÜBİTAK Başkanı değişti. TÜBİTAK Başkanı olarak atanan Prof. Dr. Hasan Mandal kimdir?

Türkiye’de önemli bir kurumun başkanlığına daha atama yapıldı. Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Atama Kararı mile Türkiye Bilimsel Ve Teknolojik Araştırma Kurulu (TÜBİTAK) Başkanlığına atama yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayınlanan atama kararı ile TÜBİTAK Başkanı olarak Prof. Dr. Hasan Mandal görevlendirildi.

TÜBİTAK ATAMALARI AÇIKLANDI

TÜBİTAK’a yapılan atamalar sadece başkanlık makamı ile sınırlı kalmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararı ile TÜBİTAK’ın Yönetim Kurulu’na da atamalar yapıldı. Bu kapsamda Mehmet İhsan Taşer, Lütfü Haluk Bayraktar, Cemal Şeref Oğuzhan Öztürk, Prof. Dr. Mehmet Naci İnci ve Prof. Dr. Mehmet Bulut TÜBİTAK Yönetim Kurulu Üyesi olarak atandılar.

TÜBİTAK BAŞKANI HASAN MANDAL KİMDİR?

1965 yılında Eskişehir’de doğmuştur. 1987 yılında ODTÜ Metalürji Mühendisliği Bölümü’nde lisans eğitimini tamamlayan Hasan Mandal, 1992’de Newcastle Üniversitesi’nde doktora eğitimini bitirmiştir.

1994 yılında Anadolu üniversitesi Seramik Mühendisliği Bölümü’nde yardımcı doçent olarak göreve başlayan Hasan Mandal aynı kurumda 1996’da Doçent, 2001’de Profesör ünvanlarını almıştır. 2011 yılına kadar akademisyen olarak aynı üniversitenin aynı bölümünde kalan Hasan Mandal 2004 ile 2010 yılları arasında Anadolu Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı olarak görev yapmıştır.

Dünya Seramik Akademisi olarak bilinen Uluslararası kuruluşun tek Türk üyesidir. 2011 yılında Sabancı Üniversitesi’ne geçen Hasan Mandal burada Araştırma ve Lisansüstü Politikalar Direktörü olarak görev yapmıştır. Ayrıca 2012 – 2015 yılları arasında Sabancı Üniversitesi’nde rektör yardımcısı olarak görev almıştır.

2015 ‘te YÖK üyesi olan Hasan Mandal 2016 yılında YÖK Başkanvekili olmuştur. 2018 yılına kadar bu görevini sürdüren Hasan Mandal 22 Şubat 2018’de TÜBİTAK Başkanı olarak atanmıştır. 21 Şubat 2022’de ise yeni dönem için Hasan Mandal’ın TÜBİTAK Başkanı olarak ikinci defa ataması yapılmıştır.

Gündem Haberleri