Cumhurbaşkanı Maaş Zammını Öngören Madde Yasa Teklifinden Çıkarıldı! Maaş Zammı İptal Edildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, maaşına yüzde 40.4 oranında zam yapılmasını öngören maddenin yasa teklifinden çıkarılmasını istemişti. Cumhurbaşkanı maaş zammı iptal oldu.

TBMM Genel Kurulunda görüşülen Ek Bütçe Yasa Teklifinin birinci maddesinde Cumhurbaşkanlığı başlangıç ödeneklerinin artırılmasını öngören madde bulunuyordu. AK Parti milletvekillerinin verdiği önerge neticesinde bu madde teklif metninden çıkarıldı. Başlangıç ödeneğine zam yapılacağı için brüt maaşın ikinci 6 aylık dönemine %40.4 zam olarak yansıyacaktı. Böylece 100 bin 750 lira olan Cumhurbaşkanı maaşı 141 bin 453 lira olacaktı. 40 bin 703 liralık zamdan vazgeçildi.

BAZI ZAMLAR ŞİMDİLİK ASKIYA ALINDI

Cumhurbaşkanı maaş zammı iptal edildiği için emekli cumhurbaşkanı, emekli başbakan, emekli milletvekilleri ile bu kişilerin eşlerinin emekli aylıklarına yapılacak olan zam da askıya alındı. Emekli eski yöneticilerin maaşlarının Cumhurbaşkanlığı ödeneği dışında başka bir göstergeye bağlanması için yeni bir düzenleme yapacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ZAMMIN İPTALİNİ İSTEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz pazartesi yapılan Kabine Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada maaş zammına ilişkin Buradan Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne bir çağrıda bulunmak istiyorum. Ek bütçenin genel kuruldaki görüşmelerinde Cumhurbaşkanlığı ödeneğiyle ilgili maddenin kanun metninden çıkartılmasını talep ediyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın isteği üzerine AK Parti milletvekilleri önerge verdi. Önerge sonrasında Cumhurbaşkanlığı başlangıç ödeneklerinin artırılmasını öngören madde EK Bütçe Yasa Teklifinden çıkarıldı. Böylece %40.4 oranında yapılacak olan zam iptal edildi. AK Parti'nin emekli eski yöneticilerin şimdilik askıya alınan maaş zamlarına ilişkin yapılacak düzenlemeyi ilerleyen günlerde açıklaması bekleniyor.

Gündem Haberleri