Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Yeni Koronavirüs Kararlarını Açıkladı! Hangi İşletmeler Ne Zaman Yeniden Açılacak? Seyahat Kısıtlamaları Ne Zaman Sona Erecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yönetiminde bugün düzenlenen kabine toplantısında koronavirüs gündemine yönelik önemli kararlar alındı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yönetiminde bugün düzenlenen kabine toplantısında koronavirüs gündemine yönelik önemli kararlar alındı. Kamuoyunda çokça merak edilen 30 Mayıs Cumartesi ve 31 Mayıs Pazar günlerinde sokağa çıkma yasağı, seyahat kısıtlamaları, yeni ekonomik kararlar ve normalleşme takviminin ayrıntıları beklentisi cevap buldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısının ardından alınan tüm kararları kapsamlı bir şekilde kamuoyuna duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında bugün kabine toplantısı yapıldı. Ramazan Bayramı nedeniyle 25 Mayıs Pazartesi günü yapılması gereken kabine toplantısı bugün gerçekleştirildi. Toplantıda koronavirüs gündemine ilişkin konular değerlendirilirken kamuoyunda beklenti haline gelen hususlarda da önemli kararlar alındı.



Kabine toplantısında alınan kararları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan toplantı sonrasında yaptığı açıklama ile kamuoyuna duyurdu. Vatandaşların merakla beklediği konular bu şekilde açıklığa kavuşturulmuş oldu.



DEVLETİN TÜM İMKANLARINI VATANDAŞLARIMIZIN HİZMETİNE SUNDUK



Koronavirüs gündemine ilişkin sözlerle konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Salgınınçok büyük kıyımlara yol açtığı ülkelerle kendimizi mukayese ettiğimizde çok kıytmetli sonuçlar aldığımızı düşünüyorum. Elbette işi yavaşlayan, gelirleri azalan vatandaşlarımız olmuştur. Ülke genelinde 5,5 milyon insanımıza karşılıksız 1.000'er TL ödeyerek sıkıntılarını azaltmaya çalıştık. Kısa çalışma ödenekleri, nakdi yardım ödenekleri, Bireysel İhtiyaç Desteği kredileri gibi kalemlerle vatandaşlarımızın yanında olduk. Devletin tüm imkanlarını alınan tedbirler nedeniyle sıkıntı çeken vatandaşlarımızın hizmetine sunduk.” dedi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:



“Koronavirüs sürecinde ekonomik kayıplarımızı çok kısa bir sürede geri alacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Siyasi ve ekonomik bakımdan yeniden yapılanma sürecinde olan küresel sistemde Türkiye'nin iyi bir yer alacağına dair işaretleri şimdiden almaya başladık. Ülkemizin önüne gelen fırsatı değerlendireceğiz. Bir asır önce hasta adam yaftasıyla tarihten silinmeye çalışılan Türk milletinin bugün hastaların ümidi olarak ortaya çıkması başlı başına ibret vesikasıdır. Aydınlık bir geleceğin bizi beklediğine yürekten inanıyoruz.”



Türkiye'nin cumhuriyet tarihi boyunca darbeler ve darbe girişimleri ile zayıflatılmaya çalışıldığını söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye'nin cumhuriyet tarihinde yaşadığı önemli dönüm noktaları vardır. Bunların bazılarını üzüntü bazılarını ise mutlulukla anıyoruz. 27 Mayıs Türkiye'ye darbe virüsünün girdiği ilk tarihtir. En son 15 Temmuz'da darbe girişimini hep birlikte yaşadık. Bu tür darbelerin ve girişimlerin ülkemize bedeli ağır olmuştur. Bu darbelerin tamamı Türkiye'nin atılım yapacağı dönemlerin hemen öncesinde gerçekleşmiştir.” ifadelerini kullandı.



HİÇBİR VATANDAŞIMIZI SAHİPSİZ BIRAKMADIK



Türkiye'nin koronavirüs sürecinde etkin bir rol oynadığını söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Milletimizin verdiği destelke koronavirüs sürecini en az sıkıntı ile geçiren ülkelerin başında geliyoruz. 126 farklı devletten 75.000 vatandaşımızı ülkemize getirdik. Hiçbir vatandaşımızı sahipsiz bırakmadık. Ülkemizden yardım ve ürün talep eden 135 ülkeden 100'üne cevap verdik. Ülkemiz içinde 65 yaş üstü büyüklerimiz ile 20 yaş altı evlatlarımız olmak üzere aldığımız tedbirlere uyan tüm milletimize teşekkür ediyorum.” dedi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin koronavirüs ile etkin bir mücadele yaptığını söyleyerek, “Hastalığın tedavisinden ihtiyaç duyulan cihazların ve ilaçların üretimi konusunda epey mesafe kas ettik. Şu ana kadar ürettiğimiz 3626 solunum cihazının 1000 adetini ihraç ettik. Dikkatle takip ettiğimiz gelişmeler bize yeni normal dediğimiz süreçte yeni adımlar atmamıza imkan sağladı.” ifadelerini kullandı.



SEYAHAT YASAKLARI 1 HAZİRAN'DAN İTİBAREN TAMAMEN KALDIRILIYOR



Şehirler arası seyahat yasakları hakkında alınan yeni kararı açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ,Şehirler arası seyahat sınırlaması 1 Haziran'dan itibaren tamamen kaldırılmıştır. Olumsuz bir durum görürsek bazı illerimiz için bu kısıtlamayı yeniden getirebiliriz. İdari izinli kamu personelleri normal mesaiye 1 Haziran'dan itibaren başlayacaklar. Kreşler ve gündüz bakım evleri de 1 Haziran'dan itibaren açılacaklar.” dedi.



SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMALARINDA YENİ DÜZENLEME



65 yaş ve üzeri vatandaşlara uygulanan sokağa çıkma yasaklarına değinen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “65 yaş üstünün sokağa çıkma kısıtlaması uygulaması devam edecek. Esnaf ve sanatkar olarak işletme sahibi 65 yaş üstü vatandaşlarımız maske, mesafe ve temizlik şartlarıyla işinin başında bulunabilecek. 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı ile alakalı olarak yaş grubunu 18'e indiriyoruz.” ifadelerini kullandı.



NORMALLEŞME TAKVİMİNDE SOMUT ADIMLAR ATILIYOR



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:



“1 Haziran tarihi itibariyle restoran, kafe, kıraathane, lokanta, pastane, çay bahçeleri, kaplıcalar saat 22:00'a kadar hizmet vermeye başlayacaklar. Eğlence mekanları ve nargile satışı yapan işletmeler bu kapsamın dışında kalmıştır. Turizm tesislerinin bünyelerindeki işletmelerde saat sınırlanaması yoktur. Plajlar, milli parklar ve bahçeler de 1 Haziran'da açılıyor. Yol güzergahlarındaki dinlenme tesisleri de 1 Haziran'dan itibaren hizmet vermeye başlayacaklar. Müze ve ören yerleri, hayvan satış yerleri açılacak. Hipodromlar 10 Haziran'dan itibaren faaliyete geçecek. Deniz turizmi, balıkçılığı ve taşımacılığı ile alakalı sınırlamalar belirlenen kurallar çerçevesinde kaldırılmıştır. Açık havada oturma yerlerde olan konserler son 24'te son verecek şekilde başlayabilecek. Sürücü kursları ve benzeri kurslar kütüphaneler, gençlik merkezleri, gençlik kampları 1 Haziran'dan itibaren açılacak. Tüm bu kararlar ile alakalı bilgilendirmeler ilgili kurumlarca yapılacaktır.”



emlak365.com



Gündem Haberleri