Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Son Dakika Açıklaması: Kabine Revizyonu Olacak Mı, Berat Albayrak Neden İstifa Etti?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın görevinden istifa etmesinin ardından kabine revizyonu yapılacağı iddiaları bir kere daha gündeme gelmişti.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın görevinden istifa etmesinin ardından kabine revizyonu yapılacağı iddiaları bir kere daha gündeme gelmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifası hakkında ilk kez açıklamada bulundu, kabine revizyonu olacak mı sorusuna yanıt verdi. Detaylar haberimizde...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantısında yapmış olduğu konuşmasında çok önemli açıklamalarda bulundu.



HAZİNE VE MALİYE BAKANI BERAT ALBAYRAK NEDEN İSTİFA ETTİ?



Cumhurbaşkanı Erdoğan, Berat Albayrak'ın istifası hakkında ilk kez açıklamada bulundu ve "Ülkemize önemli hizmetler veren Berat Albayrak'a şahsım, milletim adına teşekkür ediyorum. Bu süreç içerisinde 2 sismik araştırma, 3 sondaj gemisini dünyadaki ekonomik sıkıntıların yaşandığı dönemde fırsata dönüştürerek ülkemize kazandırması da finans yönetimi açısından önemli bir başarıydı.



Kendisi sağlık sorunları nedeniyle görevden affını diledi, biz de bu talebi kabul ederek yerine Lütfi Elvan'ı atadık. Yeni Hazine ve Maliye Bakanımıza görevinde başarılar diliyorum. Geçtiğimiz cuma da Merkez Bankası başkanlığında da görev değişimi yaptık. Naci Ağbal arkadaşımızı atadık" diyerek sağlık sorunları nedeni ile istifa edildiğini bir kere daha dile getirdi.



KABİNE REVİZYONU OLACAK MI, HANGİ BAKANLAR DEĞİŞECEK, KABİNEDEN GİDECEK BAKANLAR KİMLER?



Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın görevinden istifa etmesinin ardından Lütfi Elvan'ın atanması sonrasında kabine revizyonu iddiaları yeniden gündeme gelmiş, kabineden gidecek isimler hakkında çok sayıda spekülasyon ortaya atılmıştı.



Grup toplantısında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bugünlerde bir kez daha tedavüle sokulan kabine değişikliği yönündeki spekülasyonlarla ilgili içi boş, masa başında uydurulan haberler. Medyanın böyle işi gücü yok. Acaba ne yapalım da biz şu anda hükümeti rahatsız edelim veyahut ne yapalım da ülkenin kulağına kar suyu kaçıralım.



Tayyip Erdoğan masa başı kalemşörlerinin yaptıklarıyla amel etmez. Bunu geçin. 18 yılda böyle bir adım attığımızı gördünüz mü? Atmadık, attıramazsınız. Biz bu kalemşörlerle savaşa savaşa bu makama geldik. Sizler bu ülkede bu milletin menfaatine hayırlı bir rüya görmezsiniz. Yeni yönetim sisteminde değişim gerekiyorsa bunun yeri ve zamanını milletin yetki verdiği cumhurbaşkanı belirler. Bunun dışındaki söylenti lafıgüzaftan ibarettir ve bu millete de hakarettir" sözleri ile iddiaları kesin bir dille yalanladı.



CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN FAİZ VE ENFLASYON AÇIKLAMASI!



Faiz ve enflasyon konusuna da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan vatandaşlara seslenerek yatırımlarını Türk Lirası olarak yapmalarını isteyerek "Türkiye sanayi üretiminde bir önceki çeyreğe göre yaşanan artış bunun en somut ispatlarından biridir. İstihdam artışını önemli ama yetersiz olarak görüyorum. Faizlerin enflasyon seviyesinde tutulma mecburiyeti bu konuda verdiğimiz mücadeleyi zor sokuyor.



Faiz sebep enflasyon neticedir. En kısa sürede enflasyonu tek haneli rakamlara düşürmekte kararlıyız. Vatandaşımızın satın alma gücünü korumamız buna bağlıdır. Fiyat istikrarını sağlayacak politikaları hayata geçirmek MB'nin görevidir" diyerek en kısa sürede enflasyonu tekrar tek haneye çekeceklerini söyledi.



Emlak365.com


Gündem Haberleri