Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay Açıkladı! Yeni Alkol Ve Sigara Yasakları Geliyor!

Türkiye'de alkol ve sigara bağımlılığını önlemek amacıyla yeni yasakların uygulamaya sokulacağı bildirildi.

Türkiye'de alkol ve sigara bağımlılığını önlemek amacıyla yeni yasakların uygulamaya sokulacağı bildirildi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay bir açıklama yaparak alkol ve sigara ile mücadele kapsamında yeni uygulamaların devreye sokulacağını söyledi.

Geçtiğimiz günlerde yapılan Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu toplantısında alınan yeni kararları Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay açıkladı.



AKOL VE TÜTÜN BAĞIMLILIĞININ ÖNLENMESİ İÇİN YENİ YASAKLAR GELİYOR



Bu toplantıya ilişkin açıklamalarda bulunan Fuat Oktay, alkol ve tütün bağımlılığına yönelik yeni yasakların getirileceğini söyledi. Alkol ve tütün reklam panolarıyla dükkan isimlerinde de yeni yasakların olacağını belirten Fuat Oktay, “Bağımlılık ile mücadelede en etkili yönet bu bağımlılığa neden olan maddenin ilk denenmesinin önüne geçmektir. Sayısız örnekler ve acı tecrübeler gösteriyor ki 'bir kereden bir şey olmaz' anlayışı felaketlere neden olmaktadır. Bu nedenle gençlerimizin tütün, nargile, alkol ve sigara gibi maddeleri hiç denememelerini amaçlıyoruz. Bu kapsamda gençlerimizin toplanma alanları olan okullarda sigara içilmesini önleyecek tedbirleri arttıracağız. Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde Okulda Bağımlılıkla Mücadele programını yıl sonuna kadar tüm okullarda uygulanabilir hale getireceğiz.” dedi.



DÜKKAN İSİMLERİ YASAKLANACAK



Alkol ve tütün mamulü satılan işletmelerin isimlerinde de yasaklamaya gideceklerini söyleyen Fuat Oktay, “Meyhane, tobaccoo shop, nargile cafe gibi isimlerin dükkan ismi olarak kullanılmasını yasaklayacağız. Tabela ve ayaklı panoların kullanımında da aynı kuralların geçerli olmasını planlıyoruz.” ifadelerini kullandı.



NARGİLE TÜTÜNLERİNDE AROMA YASAĞI GELİYOR!



Nargilelik tütün ürünlerinde aromanın yasaklanmasının da planları içerisinde olduğunu belirten Fuat Oktay, “Özendirici ve kullanım alışkanlığının yaygınlaşmasına neden olan nargilelik tütün ürünlerinde aromanın yasaklanmasına yönelik de düzenleme yapmayı düşünüyoruz. Bu yıl içerisinde tütün mamullerinin içeriğinin tespitine yönlik akredite laboratuvarını da hizmete alacağız.” şeklinde konuştu.



Emlak365.com

Gündem Haberleri