Cumhurbaşkanı Yardımcısı'ndan son dakika asgari ücret ve KKM açıklaması

Bugün açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz asgari ücret ve Kur Korumali Mevduat hakkında konuştu.

Asgari ücret hakkında merak edilenlerin arttığı bu son dönemde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından ekonomiye ilişkin önemli açıklamalar geldi. CNN Türk'e konuşan Yılmaz, enflasyonda belirli bir düşüşün olduğunu söyleyerek daha iyi noktalara getireceğiz dedi.

ENFLASYONA ÇALIŞANLARA EZDİRMEYECEĞİZ!

Yapılan açıklamalarda Temmuz zammı hakkında görüşmelerin başladığını ifade eden Yılmaz, asgari ücrete geçen yıl yüzde 54 oranlarında zam yapıldığını hatırlatarak "Temmuz ayının başlarında bitecek ve asgari ücrette satın alma gücünü artıracak bir yaklaşım sergileyeceğiz. Memur maaşları ve emeklilere ilişkin çalışmalarda Meclis'e gitmesi gereken düzenleme ve artışlar olacak." ifadelerini kullanan Yılmaz, "Enflasyona çalışanları ezdirmeyeceğiz." şeklinde konuştu.

KUR KORUMALI MEVDUAT HAKKINDA KONUŞTU!

Tüm bu açıklamalar ile birlikte Kur Korumalı Mevduat Sistemi hakkında "Ani bir bir şekilde çıkış olmalı mı? Olmamalı. Aşamalı geçiş olmalı yoksa finansal piyasalarda istikrarsızlığa yol açabilirsiniz. Ani bir şekilde duruş bu tür politikalarda doğru değil. Kendi haline bıraktığınız zaman bir anda durmuyor. Bugün durdurdum dediğinizde bile vadesi doluncaya kadar bir takım hesaplar buradan faydalanmaya devam edecek. Serbest kur rejimimiz var bizim. Bizim herhangi bir kur tahminimiz veya kur hedefimiz söz konusu değil. Spekülasyonlara karşı sadece mücadele ederiz. Onun ötesinde döviz kuru piyasadaki arza talebe göre yerini bulur. Burada önemli olan bizim cari açığı azaltmaya yönelik tedbirlerimiz." ifadelerine yer verdi.

Gündem Haberleri