Cumhurbaşkanına Hakaret Suçundan Yargılanan Selahattin Demirtaş'a Hapis Cezası Verildi!

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlaması ile yargılandığı davada hapis cezasına çarptırıldı.

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlaması ile yargılandığı davadan mahkumiyet kararı çıktı.

Bakırköy 46. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya Selahattin Demirtaş Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığı ile katıldı. Ayrıca Demirtaş'ın avukatları da duruşmaya iştirak ettiler.

DEMİRTAŞ MAHKEMEDE SAVUNMA YAPTI

Duruşmada savunma yapan Selahattin Demirtaş savunmasında, “İki defa Cumnurbaşkanlığına aday oldum. Yıllardır Türkiye'de siyaset yapıyorum. Dış politika kararlarına katılmayarak eleştirdiğim için hakkımda çok sayıda hakaret davası açıldı. 2 cümlelik eleştirime 2 ayrı iddianame hazırlandı. Çok uzatmanın gereği yok. Hükümeti eleştirdim ve Cumhurbaşkanı ile Başbakanı hedef almadım. Şu anda neden o kadar az eleştirdim diye çok üzgünüm. Hatta çok yumuşak açıklama yapmışım. Demokratik toplumlarda hükümeti eleştirmek bir görevdir.” dedi.

SAVCILIK MÜTALAASINDA SELAHATTİN DEMİRTAŞ'A HAPİS CEZASI İSTENDİ

Duruşma savcısı esas hakkındaki mütalaasını açıklayarak Selahattin Demirtaş'ın basın mensuplarına o dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alarak beyanda bulunduğunu söyledi. Savcılık makamı Selahattin Demirtaş'ın ifadelerinin görüş, açıklama ve eleşti sınırını aştığı için Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin ifade özgürlüğüne ilişkin ilgili maddesi kapsamında değerlendirilemeyeceğinin altını çizdi. Bundan dolayı da hakaret suçunun işlendiğinin sabit olduğu ve sanık Selahattin Demirtaş'ın tek bir eylemle hem hakaret hem de Cumhurbaşkanı'na hakaret suçlarını işlediği belirtildi. Bundan dolayı sanığın en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğinin altı çizilen savcılık mütalaasında sanık Selahattin Demirtaş hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan dolayı 1 yıl 2 aydan 4 yıl 8 aya kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.

MAHKEME BAŞKANI SELAHATTİN DEMİRTAŞ'IN CEZASINI AÇIKLADI

Duruşmada sanığa ve sanık avukatları ile diğer katılanlara son sözleri soruldu. Bu son sözlerin ardından ise mahkeme heyeti Selahattin Demirtaş hakkında verilen kararı açıkladı. Mahkeme Başkanı tarafından yapılan açıklamaya göre HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik ifadeleri nedeniyle “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan 3 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Halen daha tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş yargılandığı diğer davalar devam ederken bir de Cumhurbaşkanı'na hakaret suçundan mahkum edildi. Selahattin Demirtaş hakkında düzenlenen iddianameler geçtiğimiz günlerde gündeme gelmişti. Demirtaş yakında 6-7-8 Ekim olayları nedeniyle de hakim karşısına çıkacak.

Emlak365.com

Gündem Haberleri