Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığına atanan Sadettin Hülagü kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı Atama Kararı bugünkü Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığına atanan Prof. Dr. Sadettin Hülagü kimdir?

14 Aralık 2022 Çarşamba tarihli Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzalamış olduğu bir Atama Kararı yayınlandı. Bu karar ile Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığına bir atama gerçekleştirildi. Sürpriz olarak değerlendirilen bu atamaya ilişkin araştırmalar da hız kazandı.

CUMHURBAŞKANLIĞI BAŞDANIŞMANLIĞINA ATAMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığına Prof. Dr. Sadettin Hülagü’yi atadı. Yapılan bu atamanın Yükseköğretim Kanununun 38. maddesi ile Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 12. maddesi gereğince gerçekleştirildiği bildirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığına atanan Prof. Dr. Sadettin Hülagü hakkında araştırmalar hız kazandı. Sadettin Hülagü kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır, daha önce nerelerde çalışmıştır, uzmanlık alanı nedir, hangi konularda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a danışmanlık hizmeti verecektir?

SADETTİN HÜLAGÜ KİMDİR, NERELİDİR?

1959 yılında Erzurum’da doğan Sadettin Hülagü Erzurum Lisesi’nden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni bitirmiştir. Ayrıca Hava Uzay Tababeti ve Uçuş Doktorluğu kursunu da başarı ile tamamlamıştır. Hem Uçuş Doktorluğu hem de paraşüt uzmanlığı bulunmaktadır. Ayrıca tıp doktorluğunda ihtisas yapan Sadettin Hülagü, GATA Ankara İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı’nda İç Hastalıkları Uzmanlığı eğitimi alarak mezun olmuştur. Sadettin Hülagü 1990 ile 1992 yılları arasında Gata Haydarpaşa Askeri Hastanesi Gastroenteroloji BiliM Dalı ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde Gastroenteroloji yan dal uzmanlığı almıştır.

1996 yılında Kocaeli Üniversitesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanlığına atanan Sadettin Hülagü burada gastroenteroloji Bilim Dalı’nı kurmuştur. Amerika Birleşik Devletlerine giden Sadettin Hülagü Karaciğer transplantasyonu ve terapotik endoskopi üzerinde de eğitim almıştır. Türkiye’de ilk defa Çift Balonlu Enteroskopi uygulamasını başlatan isim olan Sadettin Hülagü bu alanda eğitimler de vermiştir.

2014 yılında Kocaeli Üniversitesi’nde yapılan rektörlük seçimlerine katılan Sadettin Hülagü bu seçimlerde 1. çıkmış ve Kocaeli Üniversitesi Rektörü olarak ataması yapılmıştır. 2022’de ise görev süresi dolduktan sonra rektörlüğe aday olmamıştır.

Gündem Haberleri