Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde bu hafta neler görüşecek, gündemde neler var açıklandı

Türkiye'de 6 Mart 2023 Pazartesi günü toplanacak olan Kabine Toplantısı'nda haftanın gündemi belli oldu.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde bu hafta neler görüşecek, gündemde neler var açıklandı - Türkiye'de 6 Mart 2023 Pazartesi günü toplanacak olan Kabine Toplantısı'nda haftanın gündemi belli oldu. Buna göre ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de olan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplanacak olan kabinede önemli konularda tartışılacak.

11 şehirde meydana gelen büyük deprem felaketi sonrasında yaralar sarılmaya devam ederken Kabine gündeminde de bölgede olacak yardımlar, eksikliklerin tamamlanması ve bölgede ki son duruma da ilişkin değerlendirmeler yapılacak. Deprem bölgelerinde olan bazı bakanların da toplantıya katılmaması beklenirken konutlarla ilgili de açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Bir yıl içinde konut ihtiyacını çözecek sayıda kaliteli, güvenli yapının inşasını sağlayacağız" değerlendirmesinde bulundu.

FAHİŞ KİRA FİYATI SORUNU

Türkiye'de Kabine Toplantısı'nda deprem sonrası yeniden gündem olan fahiş kira sorunları araştırılırken bu süreçte zamların yapıldığı şehirlerde savcıların harekete geçmesinden hemen sonra da bu konunun kabine de değerlendirilmesi beklenmekte.

SEÇİMLER

14 Mayıs tarihinde gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde tarihlerin net şekilde belirlenmesi ve Erdoğan'ın kabineden sonra seçim tarihlerini de duyurarak seçim süreçlerinin de nasıl olacağı bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın anayasal haklarını kullanarak da seçimlerin yenilenmesi beklenir ve bu konuda da gözler 10 Mart Cuma gününü işaret etti. 

KABİNE SONRASI AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabineden sonra saat 19.00 civarında kameralar karşısına geçerek kabine kararlarını açıklaması bekleniyor. 

Gündem Haberleri