Cumhurbaşkanlığı Seçim Tarihine İlişkin AK Parti'nin Tepesinden Açıklama

Türkiye'de erken seçim mi olacak? sorusu Rusya Ukrayna savaşında yeniden gündeme gelirken AK Parti'den bu iddialara çok hızlı bir şekilde yanıt geldi.

Rusya Ukrayna savaşı ve ekonomik dalgalanmalar erken seçim tartışmalarını yeniden gündeme getirmişti. Muhalefet partileri tarafından sık sık dile getirilen erken seçim talebine son günlerde bazı iddialar eklenmişti. Basında yer alan iddialarda özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yapacağı görüşmede bu kararın duyurulabileceği öne sürülmüştü.

Basında yer alan iddiaların artması ve son olarak Gazeteci Fatih Portakal'ın konuya dair "Erken seçim kararı çıkarsa hiç şaşmam! Durum ortada zamanında bir seçim cumhur için berbat sonuç demek." paylaşımında bulundu.

AK PARTİ'DEN TÜM BU İDDİALARA YANIT GELDİ

Basında yeniden artmaya başlayan erken seçim iddialarına ilişkin ise AK Parti'nin tepesinden açıklama geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz seçimlerin ne zaman olacağı ve cumhur ittifakının cumhurbaşkanı adayına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ali İhsan Yavuz konuşmasında seçimlerin zamanında yapılacağını vurgulayarak "Seçimler 2023 yılında, 18 Haziran'da olacak. Bunun aksi mümkün değil. Hesabınızı kitabınızı ona göre yapın. Biz ona göre yapıyoruz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bunu en yüksek perdeden söylüyor. Oradaki seçimde de Cumhurbaşkanı, Cumhur İttifakı'nın adayıdır" şeklinde konuştu.

Yine basında yer alan bir başka iddiaya da atıfta bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylık konusunda önünde herhangi bir engel olmadığını söyledi.

Gündem Haberleri