Cumhurbaşkanlığı Seçimi 2. Tura Kalırsa Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Karşısında Kim, Yüzde Kaç Oy Alır?

Saros Araştırma tarafından yapılan Cumhurbaşkanlığı seçim anketi sonuçları açıklandı. Peki seçim 2. tura kalırsa kim, yüzde kaç oy alır? Cumhurbaşkanı Erdoğan karşısında en yüksek oyu hangi siyasetçi alır?

Saros Araştırma tarafından yapılan Cumhurbaşkanlığı seçim anketi sonuçları açıklandı. Peki seçim 2. tura kalırsa kim, yüzde kaç oy alır? Cumhurbaşkanı Erdoğan karşısında en yüksek oyu hangi siyasetçi alır?

Normal seçim takvimine göre 2023'te yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Seçimleri için araştırma şirketleri anket çalışması yapmaya devam ediyorlar. Saros Araştırma tarafından Cumhurbaşkanlığı seçim anketi sonuçları açıklandı.



CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM ANKETİ!



Saros Araştırma'nın seçim anketine göre olası bir cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan rakiplerine karşı üstlük sağlayabiliyor. Ancak seçim anketi detayında seçimin 2. tura kalması durumunda vatandaşların oy tercihleri de soruldu.



SEÇİM 2. TURA KALIRSA KİM YÜZDE KAÇ OY ALIR?



Anket şirketi tarafından vatandaşların önüne Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karşısında olabilecek muhtemel adaylar teker teker soruldu. Bu adayların Kemal Kılıçdaroğlu, Meral Akşener, Muharrem İnce, Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu, Tunç Soyer ve Selahattin Demirtaş olduğu bildirildi.



Seçimin ikinci tura kalması durumunda eşleşmelere göre oy oranları Saros Araştırma tarafından şu şekilde açıklandı:



-Recep Tayyip Erdoğan ile Kemal Kılıçdaroğlu yarışında Erdoğan'ın yüzde 60.4, Kılıçdaroğlu'nun yüzde 39.6 oy aldığı açıklandı.



-Recep Tayyip Erdoğan ile Meral Akşener yarışında Erdoğan'ın yüzde 58.1, Akşener'in yüzde 41.9 oy aldığı açıklandı.



-Recep Tayyip Erdoğan ile Muharrem İnce yarışında Erdoğan'ın yüzde 69, İnce'nin yüzde 31 oy aldığı açıklandı.



-Recep Tayyip Erdoğan ile Selahattin Demirtaş yarışında Erdoğan'ın yüzde 61.5, Demirtaş'ın yüzde 38.5 oy aldığı açıklandı.



-Recep Tayyip Erdoğan ile Mansur Yavaş yarışında Erdoğan'ın yüzde 56.1, Yavaş'ın yüzde 43.9 oy aldığı açıklandı.



-Recep Tayyip Erdoğan ile Ekrem İmamoğlu yarışında Erdoğan'ın yüzde 52.1, İmamoğlu'nun yüzde 47.9 oy aldığı açıklandı.



-Recep Tayyip Erdoğan ile Tunç Soyer yarışında Erdoğan'ın yüzde 65.5, Soyer'in yüzde 34.5 oy aldığı açıklandı.



Emlak365.com

Gündem Haberleri