Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın seçim tarihini açıkladı!

Kahramanmaraş depremi sonrasında 2023 seçim tarihi konusunda da tartışmalar yaşamıştı. Özellikle Bülent Arınç tarafından yapılan açıklamalar sonrasında seçimin ertelenebileceği iddia edilmişti.

11 ili etkileyen Kahramanmaraş depremi nedeni ile binlerce bina çökerken 44 binden fazla vatandaşımız yıkılan binaların enkazı altında hayatını kaybetmişti. Yaşanan deprem felaketi Cumhuriyet tarihinin en büyük deprem felaketi olarak kayıt altına girerken 11 ilde yaşayan milyonlarca kişi gerek evlerinin hasar görmesi gerekse de yaşanan artçı sarsıntıların devam etmesi nedeni ile yakın illere göç etmeye başlamıştı. 

Gerek deprem bölgesinde seçim güvenliğinin sağlanıp sağlanamayacağı yönündeki tartışmaların artması gerekse de başka illere yaşanan göç nedeni ile 2023 genel seçimi ve Cumhurbaşkanlığı seçimi tarihi konusunda belirsizlik ortaya çıkmıştı. Seçimin ertelenebileceği konusunda farklı görüşler ortaya atılırken Bülent Arınç tarafından yapılan açıklamalar da tartışmaların fitilini ateşlemişti. 

SEÇİMLER ERTELENECEK Mİ, 2023 GENEL SEÇİM VE CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ NE ZAMAN YAPILACAK, DEPREM NASIL ETKİLER?

6 Şubat 2023 Pazartesi günü yaşanan büyük Kahramanmaraş depremi nedeni ile Hatay, Gaziantep, Malatya ve Adıyaman'da adeta sağlam bina kalmazken Şanlıurfa, Kilis, Osmaniye, Adana, Diyarbakır ve Elazığ illerinde de deprem nedeni ile çok sayıda bina çökmüş ve 44 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybetmişti. 

Yaşanan büyük deprem felaketi nedeni ile seçimin ertelenmesi ihtimali gündeme gelmişti. Konu hakkında muhalefet sert bir şekilde seçimin ertelenmesine karşı çıkarken Bülent Arınç ise yaptığı açıklamasında seçimin en az 1 sene ertelenmesi gerektiğini ifade etmişti. 

Konu hakkında son açıklama ise Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın tarafından yapıldı. Kalın katıldığı özel bir televizyon programının canlı yayınında "Önümüzdeki günlerde aksi yönde bir siyasi mutabakat olmadıkça eğilim, seçimin vaktinde yapılması yönünde. Şu anda 14 Mayıs'ta olacak gibi görünüyor" diyerek seçimin 14 Mayıs tarihinde yapılacağını ifade etti. 

Gündem Haberleri