Cumhurbaşkanlığından Resmi Açıklama Geldi! Tam Kapanma Uzayacak Mı, 19 Mayıs Tam Kapanma Var Mı, Sokağa Çıkma Yasağı Devam Edecek Mi?

19 Mayıs 2021 Çarşamba gününün resmi tatil günü olması nedeni ile 17 günlük tam kapanma sürecinin 1 hafta daha uzayabileceği beklentisi ağırlık kazanmıştı. Süreçte beklentilerin artması ve 19 Mayıs resmi tatil mi, sokağa çıkma yasağı var mı sorularının artması üzerine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından açıklama yapıldı. 19 Mayıs tam kapanma var mı, uzayacak mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabine toplantısı sonrasında yapılan açıklama ile Türkiye 29 Nisan 2021 Perşembe günü saat 19:00 itibari ile 17 günlük tam kapanma kararı almıştı. Alınan kararlar kapsamında 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 05:00'e kadar devam edecek olan yasaklar kapsamında 19 Mayıs nedeni ile sürecin uzayacağı konuşuluyordu.

19 Mayıs 2021 Çarşamba gününün Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı olması nedeni ile resmi tatil kapsamında yer alması yasağın uzayabileceği beklentisini oluştururken konu hakkında resmi açıklama Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yapıldı.

19 MAYIS RESMİ TATİL Mİ, SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI?

Evet 2021 yılının başında açıklanan resmi tatil günleri takvimi verilerine göre 19 Mayıs 2021 Çarşamba günü resmi tatil günleri arasında yer alıyor. Hatırlanacağı üzere geçen sene de koranavirüs tedbirleri kapsamında 19 Mayıs bayramında sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. 23 Nisan günü de sokağa çıkma yasağı uygulanması 19 Mayıs için yeniden yasak olabileceği beklentisini oluşturdu.

2020 yılında 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeni ile 15 Mayıs 2021 tarihinden başlayarak 19 Mayıs tarihine kadar devam eden 5 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

19 MAYIS TAM KAPANMA VAR MI, SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI UZAYACAK MI, 1 HAFTA DAHA TAM KAPANMA DEVAM EDER Mİ?

Soruların artması üzerine açıklama yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tam kapanma uzayacak mı sorusuna yanıt vererek şu anda böyle bir konunun gündemlerinde olmadığını, ancak o tarihe yaklaşırken açıklanan vaka sayıları sonrasında bu konuyu değerlendireceklerini söyledi.

BİR SONRAKİ KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, TAM KAPANMA SONA ERMEDEN ÖNCEKİ KABİNE KARARLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Son kabine toplantısı 26 Nisan 2021 günü yapılmış ve çok önemli kararlar alınmıştı. Kabine toplantısı olağanüstü bir durum oluşmazsa 15 günde bir yapılıyor. Bu takvime uyulursa bir sonraki kabine toplantısının 10 Mayıs 2021 tarihinde yapılması, tam kapanma kararı ve 19 Mayıs resmi tatili için uzatma kararı alınıp alınmayacağı sorusu gibi tam kapanma sonrası normalleşme konusunda yeni kararların açıklanması bekleniyor.

Gündem Haberleri