Cüneyt Arkın hayatını kaybetti! Cüneyt Arkın kimdir, neden öldü, hastalığı neydi?

Yeşilçam'ın usta oyuncusu Cüneyt Arkın hayatını kaybetti. Tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Arkın'ın sevenleri, aldıkları haberle yıkıldı.

Yeşilçam'ın efsane ismi Cüneyt Arkın, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Oynadığı sinema filmleriyle gönüllerde taht kuran ünlü ismin vefat haberi, tüm Türkiye'yi yasa boğdu. Arkın'ın neden hayatını kaybettiği ise merak konusu oldu.

Usta oyuncu Cüneyt Arkın hayatını kaybetti!

Yeşilçam'da rol aldığı filmler ile efsaneleşen ve Türk sinema tarihine adını altın harflerle yazdıran Cüneyt Arkın'ın sabah saatlerinde vefat ettiği öğrenildi. Haber ile sinema camiası yıkılırken sevenleri ise gözyaşlarına boğuldu. Cüneyt Arkın'ın vefatı herkesi şoke etti. Edinilen bilgilere göre Cüneyt Arkın, kalbinin durması nedeniyle hayatını kaybetti.

Cüneyt Arkın neden öldü, hastalığı neydi?

Usta oyuncu Cüneyt Arkın'ın bir süredir hastanede tedavi gördüğü biliniyor. Cüneyt Arkın bugün, tedavi gördüğü hastanede doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamadı.

Cüneyt Arkın kimdir?

Gerçek adı Fahrettin Cüreklibatır olan Cüneyt Arkın, 8 Eylül 1937 tarihinde Eskişehir'de doğmuştur. 1961 yılında İstanbul Tıp Fakültesi'nden mezun olan oyuncu, 1963 yılında askerliğini yaparken Şafak Bekçileri filminin çekimleri sırasında yönetmen Halit Refiğ'in dikkatini çekti. Askerliği bittikten sonra Adana ve çevre illerde doktorluk yaptı.

Yine aynı yıl Halit Refiğ'in teklifi ile oyunculuğa başladı ve 2 yıl içerisinde 30'dan fazla film çekti. 1963 yılında oynadığı Gurbet Kuşları filmindeki kavga sahnesi Arkın'ın hayatını değiştirirken, aldığı akrobasi eğitimleri ile Malkoçoğlu ve Battalgazi filmleriyle oyunculuğunu efsaneleştirdi.

Dünyayı Kurtaran Adam, Ölüm Savaşçısı, Kavga, Sürgündeki Adam ve İki Başlı Dev gibi aksiyon filmlerinin ardından 1990'lı yıllarda polisiye dizilere yönünü çevirdi. Daha sonra birçok sinema filminde de rol alan usta isim, 2009 yılında omurgasındaki sinir sıkışması nedeniyle üç ay boyunca hastanede tedavi gördü.

Özel hayatında ise 1964 yılında ilk evliliğini Güler Mocan ile yaptı. 1068 yılında ise Betül Cüreklibatur ile evlenen Arkın'ın bu evlilikten Kaan ve Murat adlarında iki oğlu vardır. Türk milliyetçisi kimliği ile tanınan Cüneyt Arkın, 2022 genel seçimlerinde Anavatan Partisi'nden Eskişehir milletvekili adayı olmak için teklif götürdü. Daha sonra ise İşçi Partisi adına kampanyalara katılarak siyasetteki varlığını gösterdi.

Usta oyuncu Cüneyt Arkın, 28 Haziran 2022 günü hayata gözlerini yumarak aramızdan ayrıldı....

Gündem Haberleri