Deprem bölgelerinde salgın hastalık açıklaması!

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerin ardından konteynırlarda ve çadırlarda yaşayan vatandaşların salgın riskiyle karşılaşmaması için Halk Sağlığı Komisyonu salgın taraması yaptı. Sonuçlar açıklandı.

Deprem bölgelerinde salgın hastalık açıklaması: Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerin ardından deprem bölgelerinde salgın hastalık ile ilgili uyarılar yapılmıştı. Deprem bölgesi olan Adıyaman, Kahramanmaraş ve Hatay illerinde Halk Sağlığı Komisyonu tarafından incelemeler yapıldı.

Yapılan incelemeler sonrasında ise Halk Sağlığı Komisyonu üyelerinden Prof. Dr. Recep Öztürk bu üç ilde "Şu anda Türkiye'nin başka bir ilinde görülen enfeksiyonlar kadar burada da bulaşıcı hastalık görüyoruz şeklinde ki bu doğaldır." şeklinde açıklama yaptı.

DEPREM BÖLGESİ OLAN ÜÇ İL İÇİN SALGIN AÇIKLAMASI

Halk Sağlığı Komisyonu üyelerinden Prof. Dr. Recep Öztürk tarafından yapılan açılamalarda şu anda bu üç il için diğer illerde de görülen kadar bulaşıcı hastalık olduğunu açıkladı. Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerin ardından 11 ilde büyük yıkımlar meydana geldi.

Bazı illerde ise hayat durdu. 44 binin üzerinde insan hayatını kaybetti. Binlerce insan ise evsiz kaldı. Çadır kentte yaşayan vatandaşlar ise salgın için endişeli. Halk Sağlığı Komisyonu tarafından bu üç ilde yapılan  incelemeler sonucunda şu açıklama yapıdı;

"Şu anda Türkiye'nin başka bir ilinde görülen enfeksiyonlar kadar burada da bulaşıcı hastalık görüyoruz şeklinde ki bu doğaldır. O nedenle sahada sunulan güçlü koordinasyonla sağlanan hizmetler sayesinde bir salgın ve kümelenme durumu olmadığını şu an için söyleyebiliriz" denildi. 

SALGINA KARŞI ÖNLEMLER ALINIYOR

Prof. Dr. Recep Öztürk konuşmalarının devamında ise deprem bölgelerinde salgınlara karşı alınan önlemlerden bahsetti. Deprem bölgelerinde tüm altyapının bu enfeksiyonların oluşmaması için konaklama yerlerinde tuvalet güçlendirmesi, sayıca artırılması, seyyar çamaşırhanelerin yaygın şekilde kullanıma girmesi, banyo imkanlarının artırılması gibi kontrollerin sağlandığını bildirdi. 

Gündem Haberleri