Deprem bölgesinde yeni afet sel can aldı!

6 Şubat tarihinde yaşanan büyük deprem felaketi ile 48 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği 11 ilde bu seferde sel felaketi etkili oldu. Ne yazık ki yaşanan sel felaketinde can kaybı yaşandı.

Asrın felaketi olarak anılan Kahramanmaraş depremi 11 ilde büyük bir hasar ve yıkıma neden olmuştu. Depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş'ın yanı sıra Hatay, Gaziantep, Malatya ve Adıyaman'da büyük bir yıkım yaşamış, bu şehirlerde adeta sağlam ve oturulabilir bina kalmamıştı. 

Deprem bu illerimizin yanı sıra Adana, Şanlıurfa, Kilis, Osmaniye, Elazığ ve Diyarbakır'da da yıkımlara ve can kayıplarına neden olmuş bu 11 ilimizde OHAL ilan edilmişti. Depremin yaralarını sarmak adına bölgede çalışmalar devam ederken ne yazık ki bu seferde bölgeyi sel afeti vurdu. Özellikle Adıyaman ve Şanlıurfa'da sel felaketi nedeni ile can kayıpları yaşandı. 

ADIYAMAN'DA SEL FELAKETİ! 

Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen depremde en çok yıkımı yaşayan ve hayalet şehir görüntüsüne bürünen Adıyaman bu seferde yaşanan sel felaketi ile sarsıldı. Yaşanan sel felaketinde Adıyaman'ın Tut ilçesinde bir bahçedeki konteynerin suya kapılması sonucu 1 kişinin hayatını kaybettiği 4 kişinin ise kaybolduğu açıklandı. 

ŞANLIURFA SEL SULARINA TESLİM OLDU! 

Selin olumsuz etkilediği illerin arasında yer alan Şanlıurfa Valiliği tarafından yapılan açıklamada ise "Şanlıurfa son yılların en yoğun yağışını bugün aldı, yarın da bekliyoruz. Urfa'nın yıllık yağış ortalaması 450 kilogram, sadece iki gündeki toplam yağış miktarı neredeyse 150 kilogram. Mart ayında yıllık ortalama yaş miktarı 57 kilogram, sadece bugünkü yağış miktarı 77 kilogram, dolayısıyla büyük bir yağışın olduğunu ve genel hayata etkilerini de buradan görebilmekteyiz.

 Bunun da yansımaları oldu, gerek trafik akışısın etkilenmesi, bodrum katlarının su altında kalması, bazı kamu kurum ve kuruşlarının etkilenmesi çiftçilerimizin etkilenmesi vesaire. Ama şu anda gece on iki sahadaki çalışmalarımızı yaptık, sahayı gezdik. Tüm kurumlarımızla büyükşehir belediyemiz, ilçe belediyelerimiz, karayolları, DSİ ve ilgili tüm birimlerimiz, emniyet, jandarma şu an kriz merkezinde sahayı takip ediyoruz. Gece boyu takip edeceğiz" diyerek selin büyüklüğünü vurguladı. 

Gündem Haberleri