Deprem fırtınası durmuyor! Bu seferde Van 5.3 şiddetinde sallandı

Bolu merkezli olarak yaşanan 4.8 şiddetindeki depremin ardından bu seferde Van'da hissedilen 5,3 şiddetindeki bir deprem daha meydana geldi.

Deprem fırtınası durmuyor! Bu seferde Van 5.3 şiddetinde sallandı - Bolu merkezli olarak yaşanan 4.8 şiddetindeki depremin ardından bu seferde Van'da hissedilen 5,3 şiddetindeki bir deprem daha meydana geldi. 

T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürlüğü, Deprem Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklama ile Van'da hissedilen ve büyük panik yaşanmasına neden olan yeni deprem duyuruldu. Bölgede yaşanan deprem hareketliliği nedeni ile diken üstüne olan vatandaşların büyük panik yaşamasına neden olan deprem İran Türkiye sınırında meydana geldi. 

AFAD SON DAKİKA DEPREM HABERİ! VAN'DA DEPREM Mİ OLDU?

İran'ın Hoy kentinde yerin 15.25 kilometre derinliğinde, 5,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yaşanan deprem Van'da büyük panik ve korku yaşanmasına neden oldu. Daha önce Hoy'da yaşanan şiddetli deprem nedeni ile Van'da yıkım ve can kayıpları yaşanmıştı. 

Depremin şiddeti 5.3 olarak açıklandı. 

Bu depremden önce de Bolu merkezli 4.8 şiddetinde bir deprem yaşanmış, Ankara, İstanbul ve Düzce'de yaşanan depremi hissetmişti. Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremin 11 ilde yarattığı yıkım sonrasında başlayan fay hareketliliği ile bölgede 15 binden fazla artçı deprem meydana gelmişti. 

Gündem Haberleri