Deprem Kahini Hoogerbeets "Türkiye'de 7.8 Büyüklüğünde Deprem Olabilir!"

Yaptığı başarılı deprem tahminleri ile deprem kahini olarak anılmaya başlanan Hoogerbeets Türkiye için 7.

Yaptığı başarılı deprem tahminleri ile deprem kahini olarak anılmaya başlanan Hoogerbeets Türkiye için 7.8 büyüklüğünde deprem uyarısı yaptı.

Yeni nesil deprem tahmincisi olarak ünlenen Hoogerbeets Türkiye için yeni deprem tahminlerini Sabah Gazetesi'ne açıkladı.



17 Ağustos'tan Daha Büyük Bir Deprem Yaşanabilir!



Hoogerbeets vermiş olduğu röportajında Türkiye'nin deprem riski yüksek olan bir ülke olduğunu belirterek "Türkiye oldukça büyük depremler geçirme olasılığını taşıyor. Örneğin kolayca 7.8 büyüklüğünde bir depreme ev sahipliği yapabilir. Ancak bu büyük sismik olaylar nadir görülür. Batı, güney ve doğu kesimi de dahil olmak üzere, Türkiye'deki diğer alanlar da deprem riski taşımaktadır" dedi.



Gök Cisimlerinin Elektromanyetik Dalgaları Depremi Tetikliyor



Merak edilen deprem tahminlerini nasıl yaptığı sorusun da yanıt veren Hoogerbeets "Şimdiye kadar yapılan gözlemler, elektromanyetik olayların gezegenler ve Ay arasındaki spesifik geometrilerin bir sonucu olarak gerçekleştiğini gösteriyor. Gök cisimlerini dinamolar olarak düşünün.



Döner ve elektromanyetik dalgalar oluştururlar. Elektromanyetik olaylar meydana geldiğinde, doğrudan atomik seviyede bir etki yapar. Moleküller tektonik plakalar arasında kritik bir şekilde sıkıştırıldığında bir noktada stres meydana gelir. Dengeyi yeniden sağlamak için doğanın doğal bir tepkisi olan deprem biçiminde salınır (stres salınımı).



Bu gerçekleştiğinde, genellikle Dünya yüzeyinden daha fazla miktarda elektron salınır ve sismologlar bunu bilir. Ayrıca serbest elektronları yaklaşmakta olan daha büyük bir depremin işareti olarak ölçer" açıklamasında bulundu.



Emlak365.com


Gündem Haberleri